ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ανάλυση

Δύσκολη έδρα, υπέρ του οι αριθμοί

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δοκιμάζεται απόψε το βράδυ (19:45) στο «Αμπντί Ιπεκτσί», απέναντι στην Αναντολού Εφές, η οποία καίγεται… για τη νίκη. Τι λένε οι αριθμοί των δύο ομάδων.

Δύσκολη έδρα, υπέρ του οι αριθμοί

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα διεξαχθεί απόψε στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Εφές. Οι «πράσινοι» του 3-1, απέναντι στην ομάδα του Περάσοβιτς του 1-3, σε ένα κομβικό παιχνίδι, κυρίως για τους Τούρκους, οι οποίοι, λόγω του κακού ξεκινήματος, θα παίξουν αύριο με τεράστιο κίνητρο, απέναντι στο «τριφύλλι».

Η Εφές επένδυσε πολλά στον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, δίνοντάς του τα κλειδιά του… μαγαζιού και ένα καράβι λεφτά να ξοδέψει. Οι Τούρκοι (αήττητοι και πρώτοι στο τούρκικο πρωτάθλημα), μπορεί να βρίσκονται με την… πλάτη στον τοίχο, είναι μια ομάδα με υψηλές βλέψεις και στόχους.

Μέχρι στιγμής, στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, δεν τα έχουν καταφέρει καλά, αφού ηττήθηκαν στην πρεμιέρα από τη Μπασκόνια (85-84), έχασαν με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (90-66), έχασαν στο πρώτο εντός έδρας ματς από την ΤΣΣΚΑ (87-93), ενώ πέτυχαν την παρθενική τους νίκη, επί της Νταρουσάφακα (84-79), σε ένα ομολογουμένως πολύ δύσκολο πρόγραμμα, σε σχέση με αυτό του Παναθηναϊκού, κάτι που τους δίνει ένα ελαφρυντικό.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 210.735 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με βαριά χαρτιά τους Ντεσόν Τόμας και Ντέρικ Μπράουν, οι Τούρκοι διαθέτουν μπόλικο ταλέντο στην επίθεση, ενώ Ερτέλ, Ντάνστον αποτελούν βαρόμετρα.

Η Εφές μέχρι στιγμής είναι η δεύτερη ομάδα στα επιθετικά ριμπάουντ (16 ανά ματς), ένα τομέα που πρέπει να προσέξει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Οι «πράσινοι» έχουν να αντιπαρατάξουν την πολύ καλή τους άμυνα (74,8 παθητικό), την ίδια στιγμή που η Εφές δέχεται 86,8. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τα λιγότερα λάθη στη διοργάνωση (μόλις εννέα ανά ματς), ωστόσο ελλείψει δεύτερου αξιόπιστου γκαρντ, κατέχουν την προτελευταία θέση στις ασίστ.

Οι αριθμοί ενδεικτικά, δίνουν ένα ισχνό προβάδισμα στην ομάδα του Πασκουάλ, εντούτοις, η δύσκολη έδρα (όλες οι ομάδες της γείτονας χώρας διαθέτουν σκληρές έδρες) και το υψηλό κίνητρο, μετά από το άσχημο, αλλά εν μέρει δικαιολογημένο ξεκίνημα.

Που θα κριθεί

Η μάχη Σίνγκλετον-Μπουρούση με Ντάνστον-Χόνεικατ αποτελεί μία σημαντική παράμετρο στην οικονομία του αγώνα. Οι αντοχές του Νικ Καλάθη, ο οποίος θα είναι το βαρόμετρο του Παναθηναϊκού, αποτελούν ένα ερωτηματικό, με τον Περάσοβιτς να στέλνει πάνω του τον Ερτέλ με σκοπό να τον κουράσει με τα γρήγορά του πόδια και να κόψει το δημιουργικό οίστρο του.

Η προσωπική άμυνα (θα έχουν πολλή δουλειά Ρίβερς-Νίκολς) επίσης θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Το momentum μοιάζει να είναι στον Παναθηναϊκό, αλλά η στιγμή… πάει προς Εφές μεριά, που ψάχνει μια μεγάλη νίκη για να πάρει τα πάνω της.

Όσο ο Παναθηναϊκός παίξει με το μυαλό της και τη ζορίσει, τόσο θα τη φορτώνει με περίσσιο άγχος στη διάρκεια του αγώνα. Η σκακιέρα είναι στημένη, μένει να δούμε, ποιος θα είναι ο νικητής…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.