ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Στην «τραμπάλα» της λεπτομέρειας

Κανείς δεν κρατάει κακία στον Παναθηναϊκό για την ήττα του στο «Αμπντί Ιπεκτσί», όμως σίγουρα κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος με τον τρόπο που αυτή ήρθε, έστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν δύο παρατάσεις σε ένα παιχνίδι το οποίο θα πάρει καιρό για να ξεχαστεί.

Στην «τραμπάλα» της λεπτομέρειας

Η εξέλιξη της αναμέτρησης με την Εφές, είχε αρκετά κοινά στοιχεία με αυτή της Βαμβέργης, ωστόσο αυτή τη φορά η «μπίλια» δεν κάθισε στο «πράσινο». Δυστυχώς, αυτή τη φορά, στη θέση του λυτρωτή Καλάθη βρέθηκε ο «μοιραίος» Νίκολς ο οποίος αστόχησε σε ελεύθερο σουτ τριών πόντων και απώλεσε μια τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό.

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στην αναμέτρηση της Γερμανίας και στην αποψινή ήταν η κατάληξη του τελευταίου σουτ. Ωστόσο το «πελάγωμα» των «πρασίνων» στην τρίτη περίοδο, τα υπεράριθμα χαμένα ριμπάουντ (14 επιθετικά είχε η Εφές) και η απρόσεκτη περιφερειακή άμυνα, ήταν στοιχεία τα οποία έχουν σταθεί ξανά «βραχνάς» στον «λαιμό» του Παναθηναϊκού.

Από τη στιγμή που ένα παιχνίδι οδηγείται στην παράταση, όπως συνέβη και σήμερα, η «μπασκετική» λογική δίνει τη θέση της στο ένστικτο και στις λεπτομέρειες. Οι «πράσινοι» είχαν μπόλικα αποθέματα του πρώτου αλλά στερήθηκαν την «τεχνογνωσία» των λεπτομερειών (αβίαστα λάθη και βιαστικές επιλογές στο σουτ), πράγμα που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Εφές στο τέλος και πανηγύρισε τη δεύτερη της νίκη στη διοργάνωση.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 207.932 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν όσοι συμμετέχουν στο νέο φορμάτ της Ευρωλίγκας, τέτοια παιχνίδια αποτελούν ήδη μια συνήθεια για τους 15 «μνηστήρες» των οκτώ θέσεων. Αν εξαιρέσουμε την ΤΣΣΚΑ, στο διάβα αυτών των πρώτων πέντε αγωνιστικών, η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων από το «πάνω ράφι» έχει (τουλάχιστον μια φορά) επικρατήσει και ηττηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στις λεπτομέρειες…

Για τον Παναθηναϊκό, αυτή ήταν η τρίτη φορά που βίωσε την εμπειρία της «τραμπάλας» από την νίκη στην ήττα και τούμπαλιν. Στη Μόσχα, κρατούσε ένα τεράστιο διπλό για 38 λεπτά, αλλά στο τέλος υποτάχθηκε. Στο Μπάμπεργκ ο Νίκος Ζήσης λίγο έλειψε να χαλάσει το ντεμπούτο του Πασκουάλ, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Καλάθη. Απόψε, ο Ντάνστον με τον Ερτέλ πέρασαν τον Ρίβερς στο «νήμα».

H σημερινή ήττα δεν πόνεσε βαθμολογικά την ομάδα. Όμως της άφησε ένα τεράστιο «γαμώτο» ως «ενέχυρο», καθώς για ακόμη μια φορά κατάφερε να επιστρέψει (δύο φορές) από την «κόλαση», παλεύοντας για το «νοκ άουτ». Στην προπονητική «αργκό» τέτοιες ήττες λογίζονται ως «διδακτικές» και το βίντεο του αποψινού αγώνα θα αποτελέσει ένα γερό «πάτημα» στα θέλω του Τσάβι Πασκουάλ, στη συνέχεια αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής περιπέτειας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.