ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS 46-73

Πράσινος «περίπατος» στη Λευκάδα!

Αφού είδε πως τα τρίποντα τον προδίδουν (3/10 στο πρώτο δεκάλεπτο) ο Παναθηναϊκός Superfoods άλλαξε τακτική και «χτυπώντας» μέσω του «ζωγραφιστού» και των αιφνιδιασμών πέρασε ένα άνετο απόγευμα στη Λευκάδα επικρατώντας με 73-46 της τοπικής ομάδας.

Πράσινος «περίπατος» στη Λευκάδα!

Αφού είδε πως τα τρίποντα τον προδίδουν (3/10 στο πρώτο δεκάλεπτο) ο Παναθηναϊκός Superfoods άλλαξε τακτική και «χτυπώντας» μέσω του «ζωγραφιστού» και των αιφνιδιασμών πέρασε ένα άνετο απόγευμα στη Λευκάδα επικρατώντας με 73-46 της τοπικής ομάδας.

Επόμενος «σταθμός»… Μακάμπι (10/11) για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία θα επιδιώξει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα, απέναντι στους Ισραηλινούς.

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ ξεκίνησε τον αγώνα με τους Καλάθη, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο, Γκιστ και Σίνγκλετον.

Του «τριπόντου»… δεηθώμεν!

Το «ποδαρικό» του Νικ Καλάθη έξω από τα 6.75μ, ενέπνευσε στη συνέχεια τον Τζέιμς Γκιστ να πράξει το ίδιο και με αυτόν τον τρόπο, οι «πράσινοι» βρέθηκαν μπροστά στο σκορ (2-9) από την αρχή της αναμέτρησης (2′). Ωστόσο, η… λατρεία των παικτών του Πασκουάλ για τα τρίποντα δεν τους βγήκε σε καλό στη συνέχεια της πρώτης περιόδου! Το αρχικό 3/3 μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε 3/11 (!), αλλά οι ελεύθερες βολές συντέλεσαν στο να αυξηθεί προσωρινά η διαφορά (6-16, 8′), πριν την «ψαλιδίσει» ο Δεμερτζής με γκολ-φάουλ λίγο πριν τη λήξη της περιόδου (13-18, 10′).

Πάτησε το «γκάζι»

Αναμφίβολα, η αστοχία από τη γραμμή του τριπόντου ανάγκασε την ομάδα να αλλάξει την επιθετική της φιλοσοφία στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Μπουρούσης διατηρούσε από το «ζωγραφιστό» μπροστά τους «πράσινους» (20-24, 12′) και στη συνέχεια η «μπαγκέτα» πήγε στα χέρια του Σίνγκλετον. Ο Αμερικανός πέτυχε πέντε αναπάντητους πόντους και στη συνέχεια οι Καλάθης και Φελντέιν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν στον αιφνιδιασμό ανοίγοντας κι άλλο τη διαφορά (20-35 στο 19′). Έπειτα, ο Φώτσης, με τον αγαπημένο του τρόπο (τρίποντο) διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου (22-41).

«Παγίωσε» τη διαφορά

Όσα «έχτισε» στο δεύτερο δεκάλεπτο, φρόντισε να τα «στερεοποιήσει» στο τρίτο ο Παναθηναϊκός. Ο Μπουρούσης συνέχισε να αποτελεί λύση κάτω από τη ρακέτα και στην περιφέρεια ο Νικ Καλάθης «έλυνε» και «έδενε», χαρίζοντας στους θεατές μια πανέμορφη φάση, «σερβίροντας» για το alley-oop κάρφωμα του «μέτρ» Τζέιμς Γκιστ (30-50, 24′). Οι Μασάμπε και Τσαλδάρης φρόντισαν να «συμμαζέψουν» προσωρινά τη διαφορά για τη Λευκάδα (35-52, 27′), αλλά οι «πράσινοι» το είχαν… πείσμα να κρατήσουν τα επίπεδα της διαφοράς πάνω από τους είκοσι πόντους. Ρίβερς, Φελντέιν και Φώτσης ευστόχησαν από την περιφέρεια για το +24 στο τρίτο δεκάλεπτο (35-59).

Όπως ήταν φυσικό, η έκταση του σκορ έδωσε την ευκαιρία στις δύο ομάδες να παίξουν πιο απελευθερωμένα στην τελευταία «πράξη» της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κατεβάσουν εκ νέου τη διαφορά με τον Ρόμπινσον, όμως οι «απαντήσεις» του Σίνγκλετον διατηρούσαν το +25 υπέρ του Παναθηναϊκού (41-66 36′). Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Πασκουάλ άνοιξε ακόμη περισσότερο το rotation δίνοντας ευκαιρίες στους Λούντζη και Πατ Καλάθη…

lefkada
panath

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-41, 35-59, 46-73

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ