ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ (21:15, panathinaikos24.gr, EΡΤ-1)

Ντέρμπι «12» αστέρων!

Παναθηναϊκός Superfoods και Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ, συνθέτουν ένα από τα πιο καυτά αλλά και συνάμα λαμπερά ζευγάρια της Ευρωλίγκας, διαχρονικά. «12» κούπες κοντράρονται απόψε το βράδυ στο ΟΑΚΑ (21:15, panathinaikos24.gr, ΕΡΤ-1).

Ντέρμπι «12» αστέρων!

Μετά και την εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι (2-3) θέλει απόψε στο ΟΑΚΑ να ρεφάρει την ήττα από τους «μπλαουγκράνα», με τον Παναθηναϊκό (3-2) από την άλλη, να στοχεύει στο να αφήσει την «ομάδα του Λαού» δύο νίκες πίσω, στην κούρσα της φετινής Ευρωλίγκας.

Η αποψινή θα είναι η 35η αναμέτρηση ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, με την Μακάμπι να έχει ένα ισχνό προβάδισμα στις νίκες (18 έναντι 16). Οι δύο ομάδες έχουν μείνει στην ιστορία για τις μεγάλες αναμετρήσεις τους, σε τρεις τελικούς Ευρωλίγκας, έναν ημιτελικό και φυσικά τη σειρά της φάσης των «8» του 2012, όπου ο Παναθηναϊκός με break στο break κατάφερε να προκριθεί στο Final-4 της Πόλης.

Δύναμη η επίθεση… πρόβλημα στην άμυνα

Η Μακάμπι διαθέτει τρία «φονικά όπλα» στην περιφέρεια, που την καθιστούν άκρως επικίνδυνη έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου. Άντριου Γκάουντλουκ (18,4 πόντοι μ.ο.), Ντέβιν Σμιθ και Σόνι Γουίμς (15 πόντοι μ.ο. αμφότεροι), σκοράρουν σχεδόν τους μισούς πόντους της Μακάμπι σε κάθε παιχνίδι, μια τριάδα ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο…

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 217.447 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι ισραηλινοί είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα σε ευστοχία στα δίποντα (57,6%) και η 4η στα τρίποντα (39%), σκοράροντας σχεδόν 86 πόντους σε κάθε ματς.

Η «αχίλλειος πτέρνα» της είναι η άμυνα. Ο Παναθηναϊκός, που είναι πολύ δυνατός σε αυτό το κομμάτι, κρατά τους αντιπάλους του στους 78 πόντους περίπου, κάτι το οποίο θα προσπαθήσει και απόψε. Αν τα περισσότερα ματς της φετινής Ευρωλίγκας, κρίνονται από την επίθεση, τουλάχιστον στην αρχή της χρονιάς, το αποψινό, όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ενδεχομένως να κριθεί από την άμυνά.

Αν η ομάδα του Πασκουάλ καταφέρει και μπλοκάρει την περιφέρεια της Μακάμπι και την οδηγήσει σε παιχνίδι… ενστίκτου και μόνο, έχει μεγάλο πλεονέκτημα. Ρίβερς και Καλάθης (οι πρώτοι σκόρερ) θα ηγηθούν και πάλι, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι ψηλοί της ομάδας, με αντίπαλο τον επικίνδυνο Τσίρμπες, ο οποίος μπορεί να κάνει τη ζημιά, αλλά είναι μόνο ένας…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.