ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Σαν σήμερα: Ντέρμπι στη Λεωφόρο 17 χρόνια μετά! (vid)

Στις 12 Νοεμβρίου του 2000 ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα υποδεχόταν στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό, με την ιστορική έδρα των «πρασίνων» να φιλοξενεί ντέρμπι «αιωνίων» μετά από 17 ολόκληρα χρόνια!

Σαν σήμερα: Ντέρμπι στη Λεωφόρο 17 χρόνια μετά! (vid)

Λίγες ημέρες μετά την ιστορική βραδιά θριάμβου απέναντι στη Γιουβέντους (3-1), ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα υποδεχόταν μια ημέρα σαν σήμερα (12/11) τον «αιώνιο» αντίπαλό του Ολυμπιακό για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το εν λόγω ντέρμπι ήταν ξεχωριστό καθώς διεξήχθη στη Λεωφόρο, την ιστορική έδρα του «τριφυλλιού» μετά το 1983, χρονιά την οποία οι «πράσινοι» μετακόμισαν στο ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Κυράστα μπήκαν «φορτσάτοι» στην αναμέτρηση και έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ, όταν η προσπάθεια του Νίκου Λυμπερόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι του Ελευθερόπουλου. Παρόμοια μεγάλη ευκαιρία σπατάλησαν και στην επανάληψη, με τον Βόκολο να… μιμείται τον Λυμπερόπουλο σημαδεύοντας για δεύτερη φορά το δοκάρι του Ολυμπιακού με κεφαλιά (72′).

Το τελικό 0-0 άφησε «πικρή» γεύση στους «πράσινους» οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν επικρατήσει των αντιπάλων τους (εάν και εφόσον ήταν πιο εύστοχοι) και η επιστροφή των ντέρμπι στη Λεωφόρο  να συνέβαινε με το «δεξί».

Παναθηναϊκός (Άγγελος Αναστασιάδης): Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Γκούμας, Βόκολος, Σάριτς, Φύσσας, Γκαλέτο (55′ Βαζέχα), Μπασινάς, Καραγκούνης (73′ Σιπνιέφσκι), Βλάοβιτς (60′ Κόλα), Λυμπερόπουλος

Ολυμπιακός (Γιάννης Μαντζουράκης): Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης (45′ Ανατολάκης), Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Κόντης, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Ζέτερμπεργκ (73′ Λουτσιάνο), Άλβες, Οφορίκουε (68′ Αλεξανδρής)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ