Μπάσκετ

Πασκουάλ vs Ολυμπιακός… σημειώσατε άσο! (vid)

Ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods, Τσάβι Πασκουάλ, έχει το «πάνω χέρι» όσον αφορά τις συναντήσεις του με τον Ολυμπιακό, ως προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Σε λίγες ώρες (21:15), ο Τσάβι Πασκουάλ θα λάβει το «βάπτισμα του πυρός» όσον αφορά το ελληνικό ντέρμπι αιωνίων, στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, η ομάδα του Πειραιά μόνο άγνωστη δεν είναι για τον Καταλανό προπονητή, ο οποίος απόψε θα τη βρει για 14η φορά στο δρόμο του, έχοντας μάλιστα αρκετά καλή παράδοση εναντίον της, καθήμενος στον πάγκο των «Μπλαουγκράνα».

Συγκεκριμένα, ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού μετρά 8 νίκες και 5 ήττες απέναντι στον Ολυμπιακό. Το πρώτο τους συναπάντημα συνέβη τη σεζόν 2008-09 στο Final-4 του Βερολίνου, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το εμπόδιο της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη, επικρατώντας της στο μικρό τελικό με 95-79.

Η τελευταία φορά που Πασκουάλ και Ολυμπιακός διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους ήταν την σεζόν που μας πέρασε, με τη Μπαρτσελόνα να επικρατεί άνετα των «ερυθρόλευκων» εντός έδρας με 82-66,

Βέβαια, η μεγαλύτερη και καθοριστικότερη όλων, ήταν η επικράτηση της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Final-4 του Παρισιού τη σεζόν 2009-10, με τους «Μπλαουγκράνα» να σηκώνουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο επικρατώντας με 86-68 του Ολυμπιακού.

Exit mobile version