ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Superfoods-ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ 86-80

«Ξύπνησε» και το… καθάρισε!

Με ένα εντυπωσιακό τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός Superfoods επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε της Νταρουσάφακα με 86-80. Πρωταγωνιστές για το τριφύλλι οι Μπουρούσης (18 πόντοι, 14/18 βολές), Κρις Σίνγκλετον και Κέι Σι Ρίβερς με 13 πόντους αντίστοιχα.

«Ξύπνησε» και το... καθάρισε!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχθηκε την σκληροτράχηλη Νταρουσάφακα στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας με μόνο στόχο την επιστροφή στις νίκες.

Το ματς

Οι «πράσινοι» δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, προηγούνταν με 17-9 με κύριο εκφραστή της ομάδας τον Νικ Καλάθη που τελείωσε τη πρώτη περίοδο με 7 πόντους, μία ασίστ και δύο ριμπάουντ. Ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου, ο Μάικ Τζέιμς πήρε τη θέση του Νικ Καλάθη επιστρέφοντας έτσι στην αγωνιστική δράση μετά από διάστημα ενάμιση μήνα, με τον κόσμο να τον αποθεώνει.Η Νταρουσάφακα κατάφερε να ισορροπήσει το ματς με την περίοδο να λήγει με 21-16 με πρωταγωνιστή τον Κλάιμπερν ο οποίος είχε σημειώσει 8 πόντους.

Στη δεύτερη περίοδο ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού Κένι Γκάμπριελ εισήλθε στο παρκέ και κατάφερε να εντυπωσιάσει το κοινό καθώς στην πρώτη του άμυνα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό μπλοκ! Στα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου, Παναθηναϊκός και Νταρουσάφακα είχαν κάνει ένα σερί 10-9 με το σκορ να βρίσκεται στο 31-25. Κάπου εκεί, οι «πράσινοι» κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά στο σκορ, κυρίως με τα εύστοχα τρίποντα των Παππά (1/1), Κέι Σι Ρίβερς (2/3) και Σίνγκλετον (1/2).

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει προβάδισμα 10 πόντων (41-31) με 2:36 για τη λήξη του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Πασκουάλ διατήρησε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό καθώς η δεύτερη περίοδος έληξε με 46-34 υπέρ των «πρασίνων». Πρωταγωνιστές για τους τούρκους ο Κλάιμπερν με 12 και ο Γουόναμεικερ με 10 πόντους αντίστοιχα.

Η Νταρουσάφακα με ένα γρήγορο 12-2 αλλά και καλή άμυνα,έφερε το ματς στο 48-46 δυσκολεύοντας έτσι τον Παναθηναϊκό στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Τον γόρδιο δεσμό της επίθεσης έσπασε μετά από 3:30 λεπτά της τρίτης περιόδου ο Γιάννης Μπουρούσης με 2/2 βολές. Οι Τούρκοι με κύριους εκφραστές της επίθεσής τους Κλάιμπερν και Γουόναμεικερ εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη της άμυνας και έτσι η Νταρουσάφακα έκανε το ματς ντέρμπι.

Με την έλευση του Κέι Σι Ρίβερς στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να δείξει απειλητικός επιθετικά, με τον Αμερικανό να κάνει γρήγορα αισθητή την παρουσία του «πυροβολώντας» πίσω από την γραμμή της περιφέρειας και έτσι σύντομα έγινε το 56-48. Το πάρτι του Κλάιμπερν ωστόσο συνεχιζόταν, καθώς ο φόργουορντ της Νταρουσάφακα έβρισκε συνεχώς τρόπους προς το καλάθι του Παναθηναϊκού φτάνοντας τους 22 πόντους στην τρίτη περίοδο πετυχαίνοντας ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα.

Το εύστοχο τρίποντο του Νίκου Παππά ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου, λύτρωσε το «τριφύλλι» δίνοντας προβάδισμα τριών πόντων για το 61-58. Το ματς παρέμεινε ντέρμπι με την τρίτη περίοδο να λήγει με 64-60 υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Νίκολς έδωσε λύσεις στην επίθεση με τους 9 πόντους που σημείωσε στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου (71-62) ωστόσο η Νταρουσάφακα κατάφερε ωστόσο να επιστρέψει στο ματς μετά το 11-0 του «εξάστερου» και με ένα δικό της σερί με 8-4 έφερε το παιχνίδι στα μισά της περιόδου στο 73-70 4:41 πριν τη λήξη του ματς.

Ο Κλάιμπερν συνέχισε την καλή του εμφάνιση και έφτασε τους 26 πόντους στο παιχνίδι, βάζοντας δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Ο Νικ Καλάθης ανέβασε τη διαφορά στους 6 πόντους για το 76-70 έχοντας 11 πόντους στο ματς ωστόσο το τρίποντο του Γουίλμπεκιν και το δίποντο του Άντερσον έφεραν το ματς στο 76-75. Καλάθη και Σίνγκλετον διαμόρφωσαν το 80-77 γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού. Τελικά οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 86-80 και επέστρεψαν στις νίκες!

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 46-34, 64-60, 86-80.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13, Νίκολς 7, Ρίβερς 13, Τζέιμς 7, Φώτσης 3, Παππάς 12, Φελντέιν, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης 18, Καλάθης 11

Νταρουσάφακα (Μπλάτ): Ουίλμπεκιν 8, Ερντέν 5, Ουαναμέικερ 19, Κλάιμπερν 26, Αλντεμίρ 2, Αντερσον 16, Μπερτάνς 4

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ