ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η «τεσσάρα» επί της Αϊντχόφεν! (pics)

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2004, ο Παναθηναϊκός πήρε τιμητική νίκη «σκόρπιζοντας» την Αϊντχόφεν με 4-1 στη Λεωφόρο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μινχ ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και «σέρβιρε» άλλο ένα και άξιο «συνοδοιπόρο» του τον Μάριο Γκαλίνοβιτς που απόκρουσε πέναλτι!

Η «τεσσάρα» επί της Αϊντχόφεν! (pics)

Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 7 Δεκεμβρίου του 2004, ο εν δυνάμει (τότε) πρωταθλητής Ελλάδος, Παναθηναϊκός, αποχαιρετούσε το Champions League με τον καλύτερο τρόπο, επικρατώντας με 4-1 της Αϊντχόφεν στη Λεωφόρο.

Οι «πράσινοι» χρειάζονταν ένα θαύμα για να προκριθούν στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης καθώς έπρεπε να κερδίσουν τους Ολλανδούς περιμένοντας παράλληλα ένα «στραβοπάτημα» της Άρσεναλ στο Λονδίνο κόντρα στην «ουραγό» Ρόζενμποργκ.

Ο τότε προπονητής του «τριφυλλιού», Ζντένεκ Σκάζνι, δεν φαίνεται να… πολυπίστευε (και δικαίως όπως αποδείχθηκε) σε ένα θαύμα στο «Χάιμπουρι» αφήνοντας εκτός αποστολής τους Μιχάλη Κωνσταντίνου και Ρενέ Χένρικσεν. Παράλληλα, οι Κώστας Χαλκιάς και Γιάννης Γκούμας θα παρακολουθούσαν το παιχνίδι από τον πάγκο.

Παρόλα αυτά, ο Μάρκους Μινχ πήρε την ομάδα από το χέρι πραγματοποιώντας το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του με την πράσινη φανέλα. Στο 30ο λεπτό «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Δημήτρη Παπαδόπουλο για το 1-0, ενώ ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Παπαδόπουλος, διαμορφώνοντας το 2-1, λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση από τον Μπίσλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο το «σοου» του Γερμανού συνεχίστηκε. Στο 58′ ο ίδιος άφησε «ξερό» τον Γκόμες με εκπληκτικό σουτ «γράφοντας» το 3-1 ενώ στο 81′ ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν διαμόρφωσε το τελικό σκορ (4-1). Παράλληλα, τα εύσημα εκείνης της ημέρας δόθηκαν στον Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Φαν Μπόμελ στο 68ο λεπτό!

Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε ένδοξα το Champions League, πραγματοποιώντας μία από τις πιο «παραγωγικές» βραδιές του στην Ευρώπη, ανανεώνοντας το ραντεβού του με τις εκτός Ελλάδος διοργανώσεις συνεχίζοντας ως τρίτος στο Κύπελλο UEFA.

2015-11-08_225229

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ