ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΕΛ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

«Ανισόπεδος» ο κάμπος για τους «πράσινους» (vids)

Το απόγευμα της Κυριακής (19:30) ο Παναθηναϊκός θα πραγματοποιήσει την ενδέκατη επίσκεψή του στη Λάρισα και θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομώνυμη ομάδα, κόντρα στην οποία έχει φέρει όλων των ειδών τα αποτελέσματα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του τα τελευταία 25 χρόνια

«Ανισόπεδος» ο κάμπος για τους «πράσινους» (vids)

Οι «πράσινοι» δοκιμάζονται το απόγευμα της Κυριακής στη Λάρισα και χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη η οποία θα τους κρατήσει «ζωντανούς» στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Παράλληλα, στο «τριφύλλι» θα επιχειρήσουν να κλείσουν το 2016 με θετικό τρόπο, συνεχίζοντας την αήττητη (εντός Ελλάδος) παράδοση που έχουν αρχίσει να «χτίζουν» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο «τιμόνι» τους.

Το αυριανό παιχνίδι συνιστά την ενδέκατη επίσκεψη του Παναθηναϊκού στον θεσσαλικό κάμπο από το 1992 με την «προϊστορία» να είναι μοιρασμένη αν και οριακά υπέρ των «πρασίνων» οι οποίοι έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά με γηπεδούχο την ΑΕΛ, αλλά έχουν χάσει βαθμούς σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις (5-4-1).

Τη δεκαετία του ’90, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τέσσερις φορές την ΑΕΛ στην έδρα της έχοντας απολογισμό τριών νικών και μίας ισοπαλίας με… αγγλικό σκορ (4-4).

Βαθμολογία Σούπερ Λίγκας: Η θέση του Παναθηναϊκού
Βαθμολογία Σούπερ Λίγκας: Η θέση του Παναθηναϊκού 6.861 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

31/1/93: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 0-3 21/11/93: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 4-4 27/5/95: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 0-1 27/8/95: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 0-1

Έπειτα, χρειάστηκε να περάσει μία «γεμάτη» δεκαετία προκειμένου να συναντηθούν ξανά οι δύο ομάδες. Τη σεζόν 2005/6, η Λάρισα επέστρεψε στα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας και υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στην τότε έδρα της, το «Αλκαζάρ», σε παιχνίδι για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» του Μαλεζάνι πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα επικρατώντας με 3-0 και τους Γκούμα, Μάντζιο και Άντριτς να χρίζονται σκόρερ.

Στη συνέχεια όμως, η ΑΕΛ αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος απέτυχε να φύγει νικητής για τρεις συνεχόμενες σεζόν από τη Λάρισα, παραχωρώντας τρεις ισοπαλίες. Το 2007 μάλιστα, την «παρτίδα» για τους «πράσινους» είχε σώσει ο Μαρσέλο Μάτος ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2 στο 86ο λεπτό.

14/5/06: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 0-3 29/4/07: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-1 25/11/07: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 2-2 15/11/08: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-1

Το επόμενο «διπλό» ήρθε τη χρονιά του ντάμπλ (2010). Τότε, ο Τζιμπρίλ Σισέ, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας των Λαρισαίων και με δύο απανωτά γκολ στο τελείωμα του πρώτου μέρους «καθάρισε» τη «μπουγάδα» και στη συνέχεια ο Νίνης διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Βέβαια, την επόμενη σεζόν ήρθε η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στην εν λόγω πόλη, καθώς η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα υπέστη «μπλόκο», χάρη στα γκολ των Πανκρατέ και Τσιμπάμπα (2-0). Αυτή ήταν και η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων μέχρι την αυριανή…

07/2/10: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 0-3 06/3/11: ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 2-0

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.