ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η «ακτινογραφία» της «μονομαχίας» με τη Φενέρ

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αφήσει πίσω του το μεγάλο «διπλό» στο «ΣΕΦ» και πλέον στρέφει το βλέμμα του προς Ευρωλίγκα μεριά καθώς την Πέμπτη (19/1, 19:30) θα αντιμετωπίσει στην Πόλη τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς

Η «ακτινογραφία» της «μονομαχίας» με τη Φενέρ

Με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της τρέχουσας σεζόν, με το νέο φορμάτ διεξαγωγής της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο για πανηγυρισμούς, μετά τις σημαντικές νίκες του επί της Εφές και του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση του Κυπέλλου.

Η αποστολή της διατήρησης των «σκήπτρων» του Κυπελλούχου στέφθηκε με επιτυχία στο Φάληρο, αλλά ακολουθεί μια εξίσου δύσκολη «εξόρμηση», αυτή τη φορά στην Πόλη (19/1, 19:30) για την αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε.

Τις δύο ομάδες τις ενώνει το κοινό ρεκόρ τους στη διοργάνωση (10-7) και τις χωρίζει μόλις μια θέση, με τον Παναθηναϊκό λόγω καλύτερης συγκομιδής να βρίσκεται στην θέση και την τουρκική ομάδα αντίστοιχα στην . Όσον αφορά την πρόσφατη φόρμα τους, η ομάδα του Πασκουάλ μετρά 3 νίκες και 2 ήττες στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Για την ομάδα του Ομπράντοβιτς πάλι, οι τελευταίοι αγώνες της είναι μία «ζέστη» μία «κρύο» (2 νίκες – 3 ήττες).

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 22.966 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρά το γεγονός πως εντός Αθηνών, οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να «χτίσουν» μια εξαιρετική ως κυρίαρχη παράδοση κόντρα στους συλλόγους από τη γείτονα χώρα, όπως συνέβη και στο τελευταίο τους «αντάμωμα» στις 16 Δεκεμβρίου, με τον «βιονικό» Καλάθη των 16 πόντων των 11 ασίστ και των 8 ριμπάουντ να οδηγεί την ομάδα του στο τελικό 81-70. Αντιστρόφως ανάλογα όμως είναι τα δεδομένα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τους στην Τουρκία. Η Φενέρ δε, έχει το πάνω «χέρι» κόντρα στον «εξάστερο» έχοντας πάρει τη νίκη 13 φορές, έναντι 6 των «πρασίνων».

Πασκουάλ και Ομπράντοβιτς έχουν ήδη ξεκινήσει να «καταστρώνουν» τα πλάνα τους για το παιχνίδι της Πέμπτης, αλλά όπως και να ‘χει, οι δύο προπονητές θα δώσουν το μεγαλύτερο βάρος στην αξιοποίηση των ηγετικών τριάδων τους που αναμένεται να μιλήσουν στα δύσκολα. Οι «πράσινοι» στηρίζουν πολλά στην εμφάνιση των Νικ Καλάθη (13.1 πόντοι, 6.4 ασίστ, 5 ριμπάουντ μ.ο), Μάικ Τζέιμς (12.4 πόντοι) και Κει Σι Ρίβερς (11.9 πόντοι), με τον Ζοτς να αντιπαραβάλει τους Έκπε Ούντο (12.2 πόντοι – 7.5 ριμπάουντ), Κώστα Σλούκα (11.4 πόντοι – 4.9 ασίστ) και Μπόμπι Ντίξον (11.4 πόντοι – 3.2 ασίστ).

Οι αριθμοί και τα στατιστικά υποδεικνύουν όλα τα παραπάνω, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως η αυριανή αναμέτρηση κάθε άλλο παρά… ευκολοδιάβαστη θα είναι, καθώς όλοι αναμένουμε ένα μεγάλο ντέρμπι και ευελπιστούμε βεβαίως στη συνέχιση του νικηφόρου σερί από τον Παναθηναϊκό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.