ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Σκόραρε και μη ερεύνα

Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα θα «ανταμώσουν» το βράδυ της Τρίτης (24/1, 20:45) για 30η φορά εντός του 21ου αίωνα, σε ένα παιχνίδι που, βάσει στατιστικών, θα παίξει κυρίαρχο ρόλο η επίθεση

Σκόραρε και μη ερεύνα

Οι «πράσινοι» καλούνται να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από την ήττα με «κάτω» τα «χέρια» στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρ, φιλοξενώντας στο ΟΑΚΑ (24/1, 20:45) την «πληγωμένη» αλλά πάντα επικίνδυνη Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η αυριανή «μονομαχία» των δύο ομάδων αποτελεί ένα από τα ευρωπαϊκά -αλλά και τα πιο… πολυπαιγμένα- «clasico», καθώς το αυριανό «συναπάντημα» του «εξάστερου» με τους «μπλαουγκράνα»… τριανταρίζει τη λίστα των μεταξύ τους αναμετρήσεων στον 21ο αιώνα! Η προϊστορία ευνοεί τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι χάρη στον Τσάβι Πασκουάλ μετέτρεψαν την ισοπαλία σε ξεκάθαρη υπεροχή.

Έως τον Απρίλιο του 2013, τα «κουκιά» μεταξύ τους ήταν μοιρασμένα (10-10), αλλά ο Καταλανός κατόρθωσε μέσα σε δύο χρόνια να τρέξει σερί οκτώ αναπάντητων νικών κόντρα στη νυν ομάδα του, αφήνοντας «προίκα» στον Μπαρτζώκα το διόλου ευκαταφρόνητο ρεκόρ της τάξεως του 18-10 στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 22.952 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Έλληνας τεχνικός φρόντισε να το αυξήσει στην πρόσφατη συνάντησή τους, επικρατώντας με 72-57 των «πρασίνων» στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, πετυχαίνοντας την ομάδα του Πασκουάλ σε μία από τις χειρότερες -επιθετικά- βραδιές της στη σεζόν.

Σε εκείνο το ματς, η επιθετική λειτουργία του «εξάστερου» είχε εξ αρχής «βραχυκυκλώσει» αλλά σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός έχει φέτος ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όσον αφορά την συγκομιδή του σε αυτόν τον τομέα, πετυχαίνοντας 78.4 πόντους κατά μέσο όρο, έναντι 72.4 των αυριανών φιλοξενούμενών του στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε στις δηλώσεις του πως θα είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα του να καταφέρει να επιβληθεί στην έδρα του Παναθηναϊκού, η οποία αναμένεται να είναι «καυτή». Η παραδοχή αυτή επιβεβαιώνει τον Έλληνα τεχνικό για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά το ίδιο το «τριφύλλι» που μετρά φέτος το διόλου ευκαταφρόνητο 8-1 στην έδρα του, έχοντας ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό, ενώ ο δεύτερος έχει να κάνει με την αδυναμία της Μπαρτσελόνα να ανταπεξέλθει εκτός Βαρκελώνης, έχοντας να επιδείξει το «φτωχό» 2-7 εκτός έδρας, μέχρι στιγμής.

Η επίθεση και η δυναμική του ΟΑΚΑ δίνουν ένα «ελαφρύ» προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, όσον αφορά την αυριανή αναμέτρηση καθώς στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες, οι δύο «μονομάχοι» κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα. Μάλιστα, αναμένεται να παραταχθούν στο παρκέ του κλειστού του Αμαρουσίου έχοντας «ισόπαλες» απώλειες.

Οι «μπλαουγκράνα» θα στερηθούν σίγουρα τις υπηρεσίες του Μπραντ Όλεσον, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για πέντε εβδομάδες λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, ενώ αντίστοιχα στο «στρατόπεδο» των «πρασίνων» περιμένουν την εξέλιξη της υπόθεσης Σίνγκλετον που κάνει «αγώνα δρόμου» για να προλάβει το αυριανό παιχνίδι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.