Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ 81-72

Στο ΟΑΚΑ προσκυνούν όλοι!

Στο ΟΑΚΑ κάνει κουμάντο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υπέταξε και την Μπάμπεργκ (82-71), με πρωταγωνιστές τους Μπουρούση, Σίνγκλετον, Φελντέιν και Τζέιμς, βάζοντας γερές βάσεις για την κατάληψη της 5ης θέσης!

Η Μπάμπεργκ ήταν μαχητική, έβαλε δύσκολα στον κακό-στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς-Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως βρήκε πολλούς ήρωες… και πήρε μια νίκη χρυσάφι! Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν τις ήττες των Μπασκόνια και Ερυθρού Αστέρα και στρογγυλοκάθισε στην 5η θέση!

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ, επέλεξε τους Γκάμπριελ, Σίνγκλετον, Καλάθη, Φελντέιν και Τζεντίλε στην αρχική πεντάδα, με τον Αντρέα Τρινκιέρι να «κατεβάζει» τους Μέλι, Μίλερ, Ραντόσεβιτς, Ζήση και Κοζέρ.

Μια ακόμα άσχημη εκκίνηση…

Η Μπάμπεργκ μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο ματς (3-11), με αιχμές Ζήση και Ραντόσεβιτς, ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος (Τζεντίλε 0/2) και δεν κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Πασκουάλ να πάρει νωρίς το πρώτο του τάιμ άουτ (6:45).

Σίνγκλετον, Φελντέιν και… ανατροπή!

Καλάθης-Γκάμπριελ και Φελντέιν (δύο καρφώματα), έδωσαν ανάσα στο «τριφύλλι» (7-13, 5:51), ο κόσμος ζεστάθηκε και σηκώθηκε… όρθιος με το τρίποντο του Σίνγκλετον για το 10-13, με τον Αμερικανό να φτάνει τους έξι πόντους.

Ο Τζέιμς Φελντέιν με δύο συνεχόμενα τρίποντα, έφερε το ματς στα ίσα (16-16, με επιμέρους σκορ 13-5), ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα στο παρκέ, έβγαζε άμυνες, με τον Κρις Σίνγκλετον να είναι καυτός και με νέο τρίποντο, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά (19-16, 3:11), φτάνοντας τους 9 πόντους (οκτώ είχε ο Φελντέιν).

«Ζεστός» Μπουρούσης…

Με τον Μπουρούση να ανοίγει λογαριασμό, ο Παναθηναϊκός ξαναπήγε στο +3 (21-18, 1:42), η Μπάμπεργκ υπέπεσε σε τρία συνεχόμενα λάθη στην επίθεση, με τον Φελντέιν να συνεχίζει το ίδιο βιολί… «γράφοντας» το 23-18, ο Παναθηναϊκός έκλεψε την μπάλα στα 39΄΄, ο Μπουρούσης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στους 8 (26-18), με τον Μίλερ να πηγαίνει στις βολές, μετά από φάουλ του Έλληνα σέντερ (26-19).

Στα τελευταία 11΄΄, ο Τζέιμς έπαιξε με τον Παππά, εκείνος κέρδισε έξυπνα το φάουλ από τον Στρέλνιεκς, ευστόχησε στη μία, η Μπάμπεργκ αστόχησε και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 27-19.

Στο +11 ο Παναθηναϊκός, πλησίασε γρήγορα η Μπάμπεργκ

Ο Νίκος Παππάς, μπήκε και αυτός στην… εξίσωση, έδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση, με «γκολ-φάουλ» έκανε το 30-19, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο +11, στις αρχές της Β΄ περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε συνεχόμενα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στην Μπάμπεργκ να μειώσει (30-25, 7:01), οι «πράσινοι» από το 5/7 τρίποντα, της πρώτης περιόδου, έβρισκαν συνεχώς σίδερο… στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι Γερμανοί με τον Στρέλνιεκς, πλησίασαν στους τρεις (30-27).

Τα έκανε μούσκεμα…

Ο Παναθηναϊκός της Β΄ περιόδου δε θύμιζε σε τίποτα αυτόν της πρώτης, σκόραρε σε επτά λεπτά μόλις πέντε πόντους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Μπάμπεργκ (32-35, 2:32).

Τα αλλεπάλληλα λάθη στην επίθεση (απουσία πλάνου, άστοχα σουτ) και η μη αντιμετώπιση του pick’n’roll που έστηναν οι Ζήσης-Στρέλνιεκς, έδωσαν πνοή… στην ομάδα του Τρινκιέρι.

Τζέιμς και Φελντέιν έσωσαν την παρτίδα…

Ο Σίνγκλετον με βολές μείωσε στο πόντο και ένα μακρινό τρίποντο του Τζέιμς, έδωσαν ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Πασκουάλ, με το ματς να πηγαίνει καλάθι-καλάθι (39-37). Ο Φελντέιν με νέο τρίποντο στα 19’’, έκανε το 42-39, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει… μέσα από την άμυνά του και να επανακτά το προβάδισμα, σε μια κάκιστη γι’ αυτόν περίοδο. Η Μπάμπεργκ, με ένα ακόμα pick’n’roll, το οποίο αδυνατούσε να αντιμετωπίσει, μείωσε στον πόντο, κάνοντας το 42-41, σκορ πρώτου ημιχρόνου.

Ντέρμπι για γερά… νεύρα

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάει την μπάλα μέσα στο «ζωγραφιστό», με τον Μπουρούση να κάνει τη ζημιά με πέντε πόντους (50-44, 7:01), με την πρόθεση του Πασκουάλ, να είναι φανερή, θέλοντας να βάλει την μπάλα μέσα και να δημιουργήσει ή σκοράρει με τον Έλληνα σέντερ.

Ο Φελντέιν με τρίποντο (16 π.), έδωσε αέρα 7 πόντων στην ομάδα του, αλλά οι Γερμανοί απάντησαν γρήγορα με το ματς να είναι ντέρμπι σε όλο το δεκάλεπτο.

Ο Μπουρούσης τραβούσε μόνος του το κουπί…, (14π.), ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ξεκολλήσει, αλλά με ένα τρίποντο του Τζέιμς, πήρε διαφορά 9 πόντων (60-51, 2:07), με το γήπεδο να παίρνει φωτιά!

Στην τσίτα… η τελευταία περίοδος

Η Μπάμπεργκ δεν τα παρατούσε με τίποτα… ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, ωστόσο διατηρούσε μια μικρή διαφορά (68-61, 6:17), με τους Γερμανούς να είναι πολύ επικίνδυνοι.

Ο Τζέιμς με μια προσωπική ενέργεια, έδωσε μεγάλη ανάσα στο τριφύλλι (70-61), ο Παναθηναϊκός έλεγχε τον αέρα… έσφιξε την άμυνά του, αναγκάζοντας τους παίκτες του Τρινκιέρι σε λάθη στην επίθεση, με τον Πασκουάλ να κρατά τον Μπουρούση στο ματς, ο οποίος ήταν καυτός και αποτελούσε την αιχμή των πράσινων, σε σκορ και δημιουργία.

Ο Τζέιμς ξανά με εντυπωσιακή ενέργεια, κέρδισε ένα ακόμα “γκολ-φάουλ” (73-64, 4:05), ο Τάις με σουτ δύο πόντων μείωσε άμεσα, αλλά οι προσωπικότητες του Παναθηναϊκού, βγήκαν μπροστά (Ρίβερς για το 75-66), τρία λεπτά για το τέλος.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη διαφορά που είχε μέχρι το τέλος, πήρε τη νίκη και έμεινε μόνος 5ος στη βαθμολογία!

Τα δεκάλεπτα: 27-19,  42-41, 62-54, 81-72.

Exit mobile version