ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συνέντευξη Τύπου

Πασκουάλ: «Νευρικοί στο ξεκίνημα, θα έρθει και το σκοράρισμα για τον Τζεντίλε»

Ο Τσάβι Πασκουάλ, τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να βελτιωθεί στα ξεκινήματα των αγώνων, ενώ για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, είπε πως έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια του στην άμυνα και πως θα έρθει και το σκοράρισμα στη συνέχεια.

Πασκουάλ: «Νευρικοί στο ξεκίνημα, θα έρθει και το σκοράρισμα για τον Τζεντίλε»

Όσον αφορά τη συνέχεια, τόνισε πως απομένουν οκτώ ματς και ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να πετύχει όσες περισσότερες νίκες μπορεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσάβι Πασκουάλ, στη συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε χαρούμενοι απόψε γι’ αυτή τη νίκη. Νομίζω ότι παίξαμε εξαιρετική άμυνα σε γενικές γραμμές, απέναντι σε μία πολύ καλή επιθετικά ομάδα. Μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μπάμπεργκ είναι η καλύτερη ομάδα στην επίθεση και το ξέραμε. Η πρόκληση σήμερα ήταν να κινηθούμε στα νούμερά μας αμυντικά, που είναι εβδομήντα πόντοι και δεχτήκαμε 72. Στην επίθεση παίξαμε καλά αλλά όχι τέλεια. Στο πρώτο ημίχρονο σε κάποιες φάσεις δεν παίξαμε έξυπνα. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ατυχία σε κάποιες φάσεις καθώς δεχτήκαμε τρίποντα ενώ είχαν κάνει λάθος νωρίτερα οι αντίπαλοι».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι πέμπτος κι αν αισθάνεται σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι στα πλέι οφ: «Όχι, σε καμία περίπτωση όχι. Όπως σωστά είπατε μένουν οκτώ παιχνίδια. Το επόμενο παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν θα είναι τελικός για εμάς, πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με αυτή τη νοοτροπία, γιατί κάθε παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία».

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 30.569 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις περισσότερες ασίστ της Μπάμπεργκ κι αν ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο παιχνίδι: «Είναι δύσκολο κάποιες φορές να αξιολογήσεις τα πράγματα που βλέπεις σε μία στατιστική. Γιατί πολλές φορές εξαρτάται από το πως εξελίχτηκε το σκορ, οι διαφορές και ποια ήταν η στατιστική σου αμυντικά. Αν για παράδειγμα δώσουμε την μπάλα στον Μπουρούση και παίξουν έναν εναντίον ενός και βάλει καλάθι, δεν θα μετρήσει ως ασίστ. Αν από την άλλη οι αντίπαλοι κάνουν παγίδα και περάσει η μπάλα, μετράει ασίστ. Το ίδιο συμβαίνει και στο πικ εν ρολ αν κάνουν αλλαγή, είναι πολύ φυσιολογικό ένας παίκτης να σκοράρει τρίποντο και όχι μετά από πάσα. Γι’ αυτό μερικές φορές αυτά τα πράγματα είναι λίγο σχετικά. Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες προσπαθήσαμε να παίξουμε με βάση τον χαρακτήρα μας. Είναι εξαιρετική ομάδα η Μπάμπεργκ με καλή κυκλοφορία και δημιουργία. Πιστεύω όμως ότι με τη στρατηγική μας αμυντικά μπορέσαμε να τους κρατήσουμε χαμηλά. Ειδικά όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους στην επίθεση».

Για τον Τζεντίλε και τι του λείπει για να γίνει ο παίκτης που όλοι ήξεραν: «Καταρχάς υπάρχουν παίκτες που θέλουν λιγότερο και περισσότερο χρόνο. Με τους παίκτες μου πάντα προσπαθώ να τους εξηγήσω τον τρόπο για να βοηθήσουν την ομάδα. Σήμερα πιστεύω ότι ξεκίνησε καλύτερα στον αμυντικό τομέα. Βοήθησε την ομάδα στον αμυντικό τομέα. Αν δεν έπαιξε παραπάνω δεν είναι δικό του το σφάλμα αλλά δικό μου γιατί αποφάσισα να ακολουθήσω άλλη αποστολή. Αλλά σήμερα έχω μία πιο θετική εντύπωση από αυτόν όσο έπαιξε. Δεν μ’ ενδιαφέρει η στατιστική αλλά να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Όταν το κάνεις αυτό το σκοράρισμα θα έρθει μόνο του».

Για το γεγονός ότι στην αρχή κάθε αγώνα ο Παναθηναϊκός κυνηγάει στο σκορ κι αν υπάρχει εξήγηση: «Δυσκολευόμαστε να μπούμε στο παιχνίδι. Νιώθω ότι μερικές φορές μπαίνουμε νευρικοί στο ξεκίνημα του αγώνα. Μοιάζει ότι χρειαζόμαστε κάποιον παίκτη να πάρει τα ηνία για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Είναι η στιγμή που πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Έχω την αίσθηση ότι στο ξεκίνημα του αγώνα μπαίνουμε χωρίς να παίζουμε σαν ομάδα, αλλά στηριζόμαστε σε ατομικές προσπάθειες. Δεν είναι ότι αυτό θέλουν να κάνουν τα παιδιά, αλλά είναι νευρικοί κι έτσι μας βγαίνουν οι φάσεις. Είναι το μάθημα στο οποίο μένουμε μεταεξεταστέοι μέχρι τώρα».

Για το αν το λάθος αυτό οφείλεται στην άμυνα ή στην επίθεση: «Πιστεύω ότι στο Βελιγράδι και η επίθεση και η άμυνα έπαιξε ρόλο. Αλλά σήμερα ήταν περισσότερο στην επίθεση παρά στην άμυνα, αν και θα πρέπει να ξαναδώ το παιχνίδι, αυτή είναι η αίσθησή μου».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.