Ποδόσφαιρο

Με δύο παραπάνω νίκες θα κυνηγούσε πρωτάθλημα!

Οι κακές εκτός έδρας εμφανίσεις , οι χαμένοι βαθμοί και η δύσκολη συνέχεια του Παναθηναϊκού, στο δρόμο για τα play off.

Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις αποτελούν… πληγή για το φετινό Παναθηναϊκό, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τους αριθμούς. Οι πράσινοι σε 13 αναμετρήσεις μακριά από τη Λεωφόρο, έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης μόλις τρεις φορές. Έχουν φύγει με σκυμμένο το κεφάλι άλλες τρεις, ενώ επτά ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Δέχεται εύκολα το γκολ, δυσκολεύεται να σκοράρει

Αυτό που προβληματίζει πιο πολύ απ’ όλα είναι τα πολλά γκολ που έχει δεχτεί ο Παναθηναϊκός. Σε 13 αναμετρήσεις, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει δεχθεί 10 τέρματα (περίπου 0.8 γκολ ανά αγώνα), ενώ και η επίθεσή του δεν έχει αποδώσει αρκετά, με το στατιστικό του Παναθηναϊκού στις εκτός έδρας αναμετρήσεις να βελτιώνεται αρκετά, μετά την “πεντάρα” στην Τρίπολη.

Ο Παναθηναϊκός μαζί με τα πέντε αυτά γκολ επί του Αστέρα, έχει φτάσει τα 13 στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, ένα πολύ χαμηλό ενεργητικό… για μια ομάδα πρωταθλητισμού, όπως το “τριφύλλι”.

Δύο νίκες μακριά από το πρωτάθλημα…

Με αν δουλειά δε γίνεται… ωστόσο οι ισορροπίες θα είχαν αλλάξει αν η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, είχε πάρει “τρίποντα” απέναντι στον Ηρακλή (χθες) ή στην Ξάνθη.

Με νίκες στα δύο αυτά παιχνίδια οι “πράσινοι” θα είχαν 48 βαθμούς, τουτέστιν, 3 ή 6 λιγότερους (παίζει σήμερα ο Ολυμπιακός) από τον πρώτο.

Tα play off, περνούν από ΟΑΚΑ και Τούμπα

Η πολύ δύσκολη συνέχεια του Παναθηναϊκού, κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, αναφορικά με την πεντάδα. Ολυμπιακός (μέσα), ΑΕΚ (έξω), Πανιώνιος (μέσα), ΠΑΟΚ (έξω), Ατρόμητος (μέσα), είναι το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού τις επόμενες εβδομάδες, κάτι που σημαίνει πως η πεντάδα και η συμμετοχή, περνά από ΟΑΚΑ και Τούμπα…, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να είναι οι δύο βασικοί ανταγωνιστές του “τριφυλλιού”.

Exit mobile version