ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

«Αφιλόξενο» το ΟΑΚΑ για τον Ζοτς (vid)

Η, άλλοτε «γη» της «Επαγγελίας» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει μετατραπεί σε ένα «απόρθητο φρούριο» για εκείνον αλλά και την ομάδα του, η οποία δεν έχει νικήσει ποτέ στο ΟΑΚΑ με τον Σέρβο στον πάγκο της.

«Αφιλόξενο» το ΟΑΚΑ για τον Ζοτς (vid)

Η Ζαλγκίρις του Σάρας Γιασικεβίτσιους «άλωσε» τη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα (84-79), στέλνοντας τη Μπασκόνια στα «νύχια» της Ρεάλ ή της ΤΣΣΚΑ (θα ξεκαθαριστεί το βράδυ της Παρασκευής) και τη Φενέρ στον δρόμο του Παναθηναϊκού.

Ο Λιθουανός κόουτς «συνέβαλε» ώστε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να επιστρέψει, ως αντίπαλος, στο γήπεδο το οποίο δοξάστηκε όσο λίγοι. Στο «επιτελείο» όπου συντελέστηκε η «γιγάντωση» του μεγέθους του «συλλόγου» και η δημιουργία μίας ομάδας – μύθου.

Ο Ζοτς υπήρξε ο «ιθύνων νους» στην επιτυχημένη προσπάθεια μετατροπής του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε ένα «απόρθητο φρούριο», εντός του οποίου «υποκλίθηκαν», αργά ή γρήγορα, όλοι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Πλέον, επιστρέφει ως αντίπαλος, έχοντας ως κύριο στόχο τη «διάτρηση» του ίδιου του δημιουργήματός του.

Ήττα με κάτω τα χέρια στο ΣΕΦ και αντίο πρωτάθλημα
Ήττα με κάτω τα χέρια στο ΣΕΦ και αντίο πρωτάθλημα 4.793 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για να προκριθεί στο Final-4 το οποίο διεξάγεται στο «σπίτι» της (Πόλη) και να διεκδικήσει ό,τι της στέρησε η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη την περσινή σεζόν, η Φενέρ θα πρέπει να περάσει, έστω μία φορά, νικηφόρα από το ΟΑΚΑ. Μία αποστολή η οποία ούτε φαντάζει, ούτε είναι εύκολη, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο Παναθηναϊκός έχει υποδεχθεί έως τώρα τέσσερις φορές τον Ζέλικο ως αντίπαλο. Ο σύλλογος τον έχει τιμήσει επανειλημμένα για την  πολύτιμη προσφορά του, οι οπαδοί έχουν «χιλιοτραγουδήσει» το όνομά του, συγκινώντας τον βαθύτατα, αλλά… στο τέλος, ο «εξάστερος» φροντίζει κάθε φορά να «κερνά» το «πικρό ποτήρι» στον Σέρβο προπονητή.

Οι «πράσινοι» διατηρούν το απόλυτο των τεσσάρων νικών στις τέσσερις «επισκέψεις» του Ζοτς στην Αθήνα. Στην πρώτη εξ αυτών (20/3/14) ο Παναθηναϊκός δεν παρασύρθηκε από την εορταστική ατμόσφαιρα και το κλίμα συγκίνησης που επικρατούσε, νικώντας τη Φενέρ με 76-67, σε αναμέτρηση για το Top-16, καλύπτοντας μάλιστα τη διαφορά του πρώτου αγώνα της Κωνσταντινούπολης.

Έπειτα, στο δεύτερο συναπάντημά του με τον Ομπράντοβιτς στην Αθήνα (30/10/14), ο Παναθηναϊκός φρόντισε να «διαλύσει» τους φιλοξενούμενους, φτάνοντας τα επίπεδα της διαφοράς μέχρι το +30, κατεβάζοντας «ταχύτητα» στο φινάλε για το τελικό 91-73.

Η τρίτη φορά (25/2/16), λίγο έλειψε να γίνει «φαρμακερή» για το «τριφύλλι», καθώς η Φενέρ του έβαλε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά χάρη στην «μυαλωμένη» αντίδραση τους στην επανάληψη, οι «πράσινοι» πανηγύρισαν γι’ ακόμη μία φορά (76-71).

Τέλος, η «μαγική» εμφάνιση του Καλάθη στην αναμέτρηση της 17ης Δεκεμβρίου του 2016, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του επί της ομάδας του Ζότς με 81-70.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.