Ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα: Το «διπλό» στο Φάληρο που «σφράγισε» το αήττητο πρωτάθλημα! (vid)

Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 24 Μαΐου του 1964, ο Παναθηναϊκός επικρατούσε με 1-0 του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», κατακτώντας αήττητος το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής.

Η ιστορία του Παναθηναϊκού είναι συνυφασμένη με αξιομνημόνευτες ευρωπαϊκές πορείες, ανεπανάληπτες διακρίσεις και ρεκόρ που κρατούν παραπάνω από μισό αιώνα!

Ένα από αυτά τα ρεκόρ σημειώθηκε μία ημέρα σαν σήμερα, στις 24 Μαΐου του 1964, όταν τα «πράσινα» παιδιά του Στέφαν Μπόμπεκ επικράτησαν με 1-0 του Ολυμπιακού στο Φάληρο, «σφραγίζοντας» την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος, έχοντας απολογισμό 24 νίκες, 6 ισοπαλίες και καμία ήττα.

Ρεκόρ, το οποίο παραμένει ανέγγιχτο μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες των υπόλοιπων και απ’ ότι φαίνεται θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόμη.

«Χρυσός» σκόρερ του «τριφυλλιού» ήταν ο Βαγγέλης Πανάκης, ο οποίος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων στο 54ο λεπτό. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν τον γύρο του θριάμβου στο γήπεδο, αφιερώνοντας το τεράστιο αυτό κατόρθωμα στον Γιώργο Καλαφάτη, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα είχε φύγει από τη ζωή.

Exit mobile version