ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΣΚΟΥΑΛ

«Έχει μεγάλη καρδιά ο Καλάθης – Έτοιμοι για το ΣΕΦ»

Ο Καταλανός τεχνικός «έβγαλε» το «καπέλο» στην προσπάθεια του εμπύρετου Νικ Καλάθη, τονίζοντας παράλληλα πως η ομάδα είναι έτοιμη για τον κρίσιμο πέμπτο τελικό της Κυριακής στο Φάληρο.

«Έχει μεγάλη καρδιά ο Καλάθης - Έτοιμοι για το ΣΕΦ»

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον τέταρτο τελικό: «Σίγουρα θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας και συγχαίροντας το κοινό μας σήμερα. Αυτή η νίκη ήταν γι’ αυτούς σήμερα. Επίσης αφιερώνουμε τη νίκη μας σε όσους στεναχωρήσαμε στην ήττα μας στον τρίτο τελικό, καθώς δεν παίξαμε καλά στο τελευταίο πεντάλεπτο. Κάναμε πλήρες παιχνίδι, κυριαρχήσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάναμε κάποια λάθη που δεν γίνεται να τα αποφύγεις, αλλά κατά βάση είχαμε περισσότερα θετικά στοιχεία από αρνητικά».

Για τον Καλάθη: «Γύρω στις 15.00 γνώριζα ότι θα ήταν έτοιμος. Έχει μεγάλη καρδιά κι επιθυμία. Είμαι πολύ ευτυχής γι’ αυτόν διότι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κι έκανε μεγάλη εμφάνιση. Ήξερα ότι θα παίξει και ήμουν πεπεισμένος ότι θα μας βοηθούσε».

Για την εξαιρετική παρουσία του Γκιστ: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάθε ομάδα είναι διαφορετική και σου επιτρέπει να κάνεις κάποια πράγματα ενώ κάποια άλλη όχι. Παίξαμε κόντρα σε μία ομάδα που έχει απάντηση σχεδόν σε όλα. Πρέπει να βρίσκεις κάθε φορά τη λύση. Σήμερα έπαιξε καλά και κάθε φορά πρέπει να βρεις την οδό που σε οδηγεί στη νίκη».

Ήττα με κάτω τα χέρια στο ΣΕΦ και αντίο πρωτάθλημα
Ήττα με κάτω τα χέρια στο ΣΕΦ και αντίο πρωτάθλημα 4.354 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την ψυχολογική επίδραση της νίκης ενόψει ΣΕΦ: «Μιλάμε για ομάδες όμως ο Ολυμπιακός που έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία. Με πολύ σπουδαίους παίκτες που έχουν βιώσει πολλές φορές τέτοιους τελικούς και ξέρουν να παίζουν έναν τελικό, είτε μετά από μία νίκη είτε μετά από μία ήττα. Σε ό,τι αφορά εμάς πιστεύω ότι θα είμαστε σε καλή κατάσταση ενόψει αυτού του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Και αν θέλετε να αναφερθούμε στα παιχνίδια του ΣΕΦ, θα ήθελα να παίξουμε καλύτερα στο τέλος του αγώνα».

Για τους διαιτητές: «Το μόνο που μπορώ να σας απαντήσω επειδή δεν γνωρίζω πλήρως το θέμα. Ήταν μία έκπληξη για μένα όταν το έμαθα. Και είμαι πεπεισμένος ότι συνολικά ότι για την Ελλάδα και το μπάσκετ δεν είναι θετικό. Αλλά δεν έχω άποψη για το κατά πόσο πρέπει να συμβαίνει αυτό ή όχι, καθώς δεν γνωρίζω το σκεπτικό».

Για το αν τον ενοχλεί ότι έπαιξαν ρόλο οι διαιτητές στον τρίτο τελικό στην ήττα του Παναθηναϊκού Superfoods: «Δεν μ’ αρέσει να ψάχνω δικαιολογίες και να μιλάω για διαιτησία ή τραυματισμένους παίκτες. Το μυαλό μου βρίσκεται σε αυτό που μπορώ να ελέγξω. Η δουλειά μου είναι να προετοιμάσω το παιχνίδι και να βρίσκονται οι παίκτες μου σε καλή κατάσταση νοητικά και αγωνιστικά και να μην κάνουμε λάθη στις κρίσιμες στιγμές».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.