ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το λάθος και η συγγνώμη για το βίντεο με Σπανούλη – Γκιστ

Με εντιμότητα, αλλά και σεβασμό στους αθλητές και τους αναγνώστες, το panathinaikos24.gr αναγνωρίζει τη λανθασμένη και υπερβολική κρίση στο βίντεο με τη λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Σπανούλη και τον Γκιστ. Και το "δηλώνει" δημοσίως με το παρακάτω κείμενο. Ο, τι εχει ειπωθεί, το γνωρίζουν μόνο οι δυο τους.

Το λάθος και η συγγνώμη για το βίντεο με Σπανούλη - Γκιστ

Όσοι μας διαβάζουν εδώ και τέσσερα χρόνια θα έχουν καταλάβει πως εδώ δεν υπάρχουν ούτε “κότες”, ούτε “λαγοί”, ούτε “Βούλγαροι”, ούτε “χανούμια”. Είμαστε δημοσιογράφοι πρωτίστως και Παναθηναϊκοί. Τελεία. Δεν το κρύψαμε ποτέ, το φωνάζει το όνομά μας. Αλλά ούτε είμαστε, ούτε ήμασταν, ούτε θα γίνουμε έτσι όπως γουστάρει ο κάθε αλητάκος. Δεν γίναμε ποτέ γραφεία Τύπου, ούτε υποστηρίξαμε με… κάθε κόστος συμφέροντα. Αντιθέτως, κατακρίναμε και θα το ξανακάνουμε, συμπεριφορές παραγόντων – και όχι μόνο- του Παναθηναϊκού όταν κρίναμε ότι ξεπέρασαν τα όρια.

Το Panathinaikos24.gr χθες το βράδυ έκανε λάθος. Μεγάλο λάθος. Φταίει και οφείλει να το καταθέσει δημοσίως, με τιμιότητα και ειλικρίνεια.  Διότι πήρε, όπως και άλλες ιστοσελίδες, το βίντεο με το περιστατικό Σπανούλη – Γκιστ, από το οποίο προήλθε και η καταγγελία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και το δημοσίευσε με υπερβολικό τρόπο. Γιατί “στοχοποίησε” έναν άνθρωπο, στην προκειμένη περίπτωση τον Βασίλη Σπανούλη, δίχως να φιλτράρει το ζήτημα και έχοντας λανθασμένη κρίση. Το λάθος μας δεν είναι η δημοσιοποίηση του βίντεο, κάτι που έκαναν σχεδόν όλες οι ιστοσελίδες (δεν είμαστε οι μόνοι που δείξαμε το βίντεο) αλλά ο τρόπος μας. Το ξέρουμε και κάνουμε την αυτοκριτική μας, αναγνωρίζοντας τον υπερβολικό και λανθασμένο τόνο στο θέμα που δημοσιεύτηκε.

Όχι γιατί ξεκίνησαν να μας βρίζουν άνθρωποι που δεν θέλουμε ούτε καν να μας ξέρουν. Άλλωστε ποτέ δεν μας ενδιέφεραν τύποι που το μόνο που ξέρουν είναι να βρίζουν. Ό,τι χρώμα κι αν υποστηρίζουν. Ακόμα και μετά απ’ αυτό εδώ το κείμενο, πάλι θα μας βρίζουν. Παναθηναϊκοί αυτή τη φορά. Ούτε αυτούς τους θέλουμε.

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 29.534 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

“Χαμηλώσαμε” το θέμα γιατί καταλάβαμε πως κάναμε λάθος. Πως πήγαμε να γίνουμε κάτι το οποίο δεν είμαστε. Πως νομίζαμε ότι ετούτο εδώ το βίντεο είναι το βίντεο της δεκαετίας και “τρέξαμε” να το δημοσιοποιήσουμε και εμείς με λανθασμένο τίτλο, με υπερβολικό κείμενο και με υπερβολικούς χαρακτηρισμούς. Καλά να πάθουμε. Δεν υπάρχει ούτε δικαιολογία, ούτε τίποτα. Δεν ψάχνουμε για δικαιολογία. Δεν γράφουμε για τη δικαιολογία. Δεν υπάρχει κανένα “αλλά” και κανένα “όμως” πίσω από τα λόγια αυτά.

Ούτε πίσω από τη συγγνώμη που ζητάμε. Δεν είναι “συγγνώμη, αλλά”. Είναι συγγνώμη. Σκέτη. Κανονική. Η συγγνώμη του λάθους. Κάναμε λάθος με την υπερβολική κρίση μας. Με τον υπερβολικό τρόπο που πλασάραμε το θέμα. Μαζί με άλλους πήγαμε να στοχοποιήσουμε έναν άνθρωπο ως ρατσιστή, δίχως να είμαστε σίγουροι αν, όντως, επιτέθηκε στον Γκιστ με τους χαρακτηρισμούς που υπέθεσαν πολλοί εκείνη τη στιγμή. Με υποθέσεις, όμως, δεν μπορείς να κρίνεις ανθρώπους. Να δημοσιεύσεις το βίντεο ναι, να κρίνεις όχι.

Το τι έχει πει ο Βασίλης Σπανούλης στον Τζέιμς Γκιστ δεν θα το καταλάβει ποτέ κανείς. Το ξέρουν μόνο οι δυο τους και αν δεν έχει συμβεί το παραμικρό, από την  πλευρά του άσου του Ολυμπιακού, καλό θα είναι να το τελειώσουν, όπως έκανε χθες ο Αμερικανός άσος του «τριφυλλιού». Αν έχει συμβεί κάτι, είναι κατακριτέο. Δεν μπορεί να το ξέρει, όμως, κανείς. Το panathinaikos24.gr δεν κιτρίνισε και δεν θα κιτρινίσει ποτέ. Δεν έθιξε υπολήψεις και δεν πρόκειται να το κάνει. Κι αν, λόγω λανθασμένης κρίσης, πήγε να το κάνει με τον τρόπο που παρουσίασε το βίντεο και όχι απλά, «ξερά» και δημοσιογραφικά, απολογείται δημοσίως και με τιμιότητα τονίζει το λάθος του.  Κάναμε λάθος όχι επειδή δημοσιεύσαμε το βίντεο, όπως επαναλαμβάνουμε έκαναν κι άλλες ιστοσελίδες, αλλά γιατί ήμασταν υπερβολικοί στην κρίση μας. Οσοι είστε πιστοί αναγνώστες αυτής εδώ της ιστοσελίδας, η οποία ποτέ δεν προσπάθησε να πουλήσει οπαδιλίκι και δεν θα το κάνει, θα έχετε αντιληφθεί και τις προθέσεις μας.

Panathinaikos24.gr: Ενημέρωση και άποψη για τον Παναθηναϊκό δίχως παρωπίδες και “γυαλιά”

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.