ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ MUNDO DEPORTIVO ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ

«Ο Ουζουνίδης άλλαξε προς το καλύτερο τον Παναθηναϊκό» (pic)

Η ισπανική «El Mundo Deportivo» έκανε αφιέρωμα στη μέχρι τώρα πορεία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του «τριφυλλιού», εν όψει των αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού με τη Μπιλμπάο.

«Ο Ουζουνίδης άλλαξε προς το καλύτερο τον Παναθηναϊκό» (pic)

Αφιέρωμα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη φιλοξένησε η ισπανική ιστοσελίδα της «Mundo Deportivo», ως «πρελούδιο» για τα ματς της Μπιλμπάο με τον Παναθηναϊκό.

Οι Ισπανοί αναφέρουν, μεταξύ άλλων ότι ο Ουζουνίδης αναμόρφωσε την εικόνα της ομάδας, λίγο καιρό μετά την έλευσή του στον σύλλογο, υπερτονίζουν το «πράσινο» παρελθόν του ως παίκτη του «τριφυλλιού» και παραθέτουν ένα στατιστικό άξιο αναφοράς για τη Μπιλμπάο.

Αναλυτικά:

«Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Δεκέμβρη, την ώρα που ο σύλλογος περνούσε αγωνιστική κρίση. Σε έξι μήνες, ο ίδιος κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών. Αυτή θα είναι η πρώτη του σεζόν στον πάγκο της ομάδας, με την Μπιλμπάο να ορθώνεται ως εμπόδιο μπροστά σε εκείνον και τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί
Παναθηναϊκός: Αναμένεται… έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Κορωπί 5.039 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ο Ουζουνίδης είναι μια γνώριμη φιγούρα. Ο ίδιος αποτέλεσε μέλος της χρυσής ομάδας του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του ’90, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και φτάνοντας έως τα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 1995/95.

Την προηγούμενη σεζόν, ο Ουζουνίδης αποδέχθηκε την πρόκληση της ανόρθωσης του συλλόγου, ο οποίος είχε βρεθεί σε δεινή κατάσταση λόγω της διαχείρισης του Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος γνώρισε ήττες από Ολυμπιακό και Ξάνθη, με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League και την ήττα από τον ΟΦΗ στο Κύπελλο να οδηγούν στην απομάκρυνση του Ιταλού.

Με τον Ουζουνίδη μπροστάρη, τα πάντα άλλαξαν. Ανέλαβε την ομάδα την πρώτη του Δεκέμβρη του 2016 και τρεις ημέρες αργότερα, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ. Η εμπιστοσύνη επανήλθε στον σύλλογο και οι επιτυχίες συνεχίστηκαν, με αποκορύφωμα τη νίκη επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο.

Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε τρίτος και δεν μπόρεσε να κατακτήσει την πρώτη προνομιούχο θέση στα πλέι οφ. Στο Κύπελλο, αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Ο Ουζουνίδης μετρά 23 επίσημα ματς στον πάγκο της ομάδας και έχει ηττηθεί μόλις σε τρία εξ αυτών, ένα σημείο που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της η Μπιλμπάο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.