Μπάσκετ

Θανάσης γεμάτος ενέργεια και πάθος

Δεύτερη εξαιρετική εμφάνιση από τον Θανάση Αντετοκούνμπο, τι έκαναν κόντρα στη Γαλλία οι Καλάθης και Παππάς.

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να γυρίσει το ματς από το -22, όμως οι Γάλλοι παρουσιάστηκαν ψύχραιμοι -και εύστοχοι- στο φινάλε, υποχρεώνοντας τη «γαλανόλευκη» στην πρώτη της ήττα στο τουρνουά (95-87).

Για ακόμη μια φορά, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βρέθηκε ανάμεσα στους διακριθέντες για την «επίσημη αγαπημένη». Ο «πράσινος» φόργουορντ κατέθεσε στο έπακρον τις αλτικές του ικανότητες και το πάθος του, διατηρώντας τη «φλόγα» της ανατροπής ακόμα και όταν η διαφορά έμοιαζε απροσέγγιστη.

Ο 25χρονος φόργουορντ έμεινε για 27:10 στο παρκέ, σημειώνοντας 12 πόντους με 4/4 δίποντα και 4/7 βολές, ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ και φιλοδώρησε τους Γάλλους με 2 θεαματικά μπλοκ, προτού αποβληθεί με 5 φάουλ στα μέσα του τετάρτου δεκαλέπτου.

Έπειτα, ο Νικ Καλάθης αγωνίστηκε για σχεδόν τρία δεκάλεπτα (29:45), πετυχαίνοντας… αθόρυβα 15 πόντους (2ος σκόρερ, πίσω από τον Πρίντεζη που είχε 22, ενώ 15 σημείωσε και ο Σλούκας), έχοντας 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, ωστόσο τα 4 λάθη στα οποία υπέπεσε, του αφαίρεσαν… πόντους από την στατιστική του.

Τέλος, ο Νίκος Παππάς ολοκλήρωσε την παρουσία του στο ματς, όντας… οικονομικός για τα δεδομένα του. Πέτυχε 8 πόντους με 1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 3/4 βολές, ενώ είχε επίσης 1 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 ασίστ και 2 λάθη σε 18:25 συμμετοχής.

Exit mobile version