Μπάσκετ

Τρομερή εμφάνιση από Καλάθη: «Διπλός» και… βιονικός ο Νικ!

Τι έκαναν οι τρεις «πράσινοι» καλαθοσφαιριστές στον αποψινό «τελικό» κόντρα στην Πολωνία.

Η Εθνική μας κατάφερε να αποτινάξει το βαρύ κλίμα που κυριαρχούσε μετά από τις τρεις σερί ήττες στον Α’ Όμιλο και να «ξυπνήσει» την κατάλληλη στιγμή, επικρατώντας με 95-77 της Πολωνίας, στο κρισιμότερο μέχρι στιγμής παιχνίδι της στο τουρνουά και κατακτώντας την πρόκριση για τους «16» του θεσμού.

Ο Νικ Καλάθης ήταν, μαζί με τον Κώστα Σλούκα, το πρωταγωνιστικό δίδυμο για την ομάδα του Κώστα Μίσσα. Ο 28χρονος γκαρντ ήταν… βιονικός (έκατσε μόλις τρία λεπτά στον πάγκο) τελειώνοντας το ματς με 24 πόντους (10/16 σουτ με 6/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 0/1 βολή), ενώ μοίρασε 10 ασίστ και κατέβασε 3 ριμπάουντ σε 36:48 συμμετοχής! Πραγματικά, εκπληκτική εμφάνιση!

Έπειτα, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πάτησε στο παρκέ για περίπου ένα δεκάλεπτο (09:52), δίχως να κάνει αισθητή την παρουσία του στον πίνακα της στατιστικής, πλην της τρομερής φάσης στο τέταρτο δεκάλεπτο (εντυπωσιακό στοπ). Τέλος, ο Παππάς αγωνίστηκε ελάχιστα (05:30) ευστοχώντας στο μοναδικό σουτ που πήρε (3 πόντοι με 1/1 τρίποντο), ενώ είχε 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Exit mobile version