Μπάσκετ

Τι έκαναν οι «πράσινοι» στο ματς με τη Λιθουανία

Ο «έλεγχος προόδου» του Νικ Καλάθη, του Θανάση Αντετοκούνμπο και του Νίκου Παππά από το χθεσινή αναμέτρηση με τους Λιθουανούς.

Παίζοντας κατά διαστήματα φοβερό μπάσκετ, η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να «ξορκίσει» τα… φαντάσματα που την ακολουθούσαν στα νοκ-άουτ παιχνίδια, επικρατώντας της Λιθουανίας με 77-64, παίρνοντας την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Ο Νικ Καλάθης ήταν για ακόμη μια φορά ουσιαστικός και αποτελεσματικός στα καθήκοντά του. Είχε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, μαζί με τον Σλούκα (31:40) αποτελώντας ένα «αχτύπητο» δίδυμο στα γκαρντ, τελειώνοντας το ματς με 14 πόντους (6/14 σουτ με 4/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα), ενώ μοίρασε 6 ασίστ και κατέβασε 2 ριμπάουντ. Στο πρώτο ημίχρονο δε, «πλήγωσε» τη λιθουανική άμυνα με τα δύο σερί εύστοχα τρίποντά του.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε σχεδόν για ένα δεκάλεπτο (09:12). Θα μπορούσε να περάσει περισσότερη ώρα στο παρκέ, αλλά ξόδεψε γρήγορα τα φάουλ του. Πάντως, ο ίδιος έχει μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στο «κλείδωμα» της νίκης, ευστοχώντας σε κρίσιμο τρίποντο στο τελευταίο τρίλεπτο, ενώ αργότερα «υπέγραψε» την πρόκριση με θεαματικό κάρφωμα. Τελείωσε το ματς με 5 πόντους (1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο).

Τέλος, ο Νίκος Παππάς δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, σε άμυνα και επίθεση, πετυχαίνοντας μόλις τρεις πόντους σε μία παλικαρίσια προσπάθεια που κατέληξε σε γκολ-φάουλ (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 1/1 βολή). Παράλληλα, κατέβασε ένα ριμπάουντ και μοίρασε μία ασίστ.

Exit mobile version