Αναλυτικά όσα είπε ο Γκιστ στο αφιέρωμα της Euroleague:

Για την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ: «Ειλικρινά, όταν ξεκίνησα να παίζω στην Ευρώπη, θυμάμαι πως έμπαινα στο Youtube και έβλεπα όλους τους «τρελούς» οπαδούς. Θυμάμαι πως έβλεπα του Παναθηναϊκού. Έλεγα στον εαυτό μου πως θα παίξω εδώ μια μέρα, αλλά δεν πίστευα πως θα ζούσα αυτή την ατμόσφαιρα και θα έπαιζα σε αυτή την ομάδα τόσο πολύ».

Για τον ρόλο του στα αποδυτήρια: «Όταν έχουμε να κάνουμε με τα αποδυτήρια, θέλω να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Θέλουμε μια καλή ομάδα, με καλές σχέσεις. Δεν γίνεται να σου αρέσουν πάντα οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύεις, αλλά στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να έχουμε τον ίδιο στόχο. Γι’ αυτό νιώθω πως είναι δουλειά μου να σιγουρευτώ πως είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα» και να συμπληρώνει για την αγάπη του για το μπάσκετ: «Παίζω μπάσκετ, το αγαπάω. Το παρακολουθώ, το μαθαίνω, το μελετώ και το καταλαβαίνω».

Για τον Καλάθη: «Φέρνει όσα χρειάζεται να φέρει ένας ηγέτης στο παρκέ. Βλέπει τι γίνεται σαν τον Πέιτον Μάνινγκ, βλέπει τα πάντα. Δεν φοβάται να κάνει αυτές τις πάσες. Όταν έχεις έναν τέτοιον παίκτη στην ομάδα και έναν αθλητικό παίκτη, σαν εμένα, γίνεται πιο εύκολη η δουλειά για εμάς».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Θέλω να πάρω τον τίτλο της Euroleague. Κάθε χρόνο φτάνουμε στα πλέι οφ. Φέτος θέλουμε να φέρουμε πάλι τον Παναθηναϊκό στη θέση που ήταν, να δείξουμε τον λόγο για τον οποίον έχουμε έξι αστέρια. Αυτός είναι ο στόχος μας»

Ενότητες