Το μεσημέρι της Τετάρτης, έλαβε χώρα το ραντεβού του Παναθηναϊκού με τους πιστωτές του, επί ελβετικού εδάφους (Ζυρίχη) με τους «πράσινους» να εκπροσωπούνται από τους Βασίλη Κωνσταντίνου και Αγησίλαο Τουμαζάτο.

Το «τριφύλλι», έχοντας ως «χαρτί» την παράταση που έλαβε από την UEFA, η οποία έδωσε το «ΟΚ» για τη διευθέτηση των υποχρεώσεων του συλλόγου μέχρι την 1η Μαρτίου του 2018, παρουσίασε την εξής πρόταση στην απέναντι πλευρά:

Το προσωρινό «πάγωμα» όλων των θεμάτων για ένα διάστημα της τάξεως των 3-4 μηνών, ώστε έπειτα να αρχίσει η διαδικασία αποπληρωμής, γεγονός που θα λαμβάνει χώρα τμηματικά, σε βάθος τριετίας.

Η πρόταση του Παναθηναϊκού έτυχε ανταπόκρισης από την πλευρά των πιστωτών, οι οποίοι δεν αντέδρασαν σε πρώτη φάση. Ρόλο σε αυτό το γεγονός «έπαιξε» και η έκβαση της συνάντησης που είχαν οι «πράσινοι» με την UEFA, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως: «Η ΟΥΕΦΑ, πείστηκε από τα επιχειρήματα που τους προβάλαμε, ενώ συνηθίζει να τηρεί αυστηρή γραμμή σε ανάλογες περιπτώσεις. Σε αυτή τη λογική ζητάμε το ίδιο και από εσάς», ανέφεραν οι «πράσινοι» στους πιστωτές.

Τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής

Εφ’ όσον τα πράγματα κύλησαν θετικά για τον Παναθηναϊκό σε αυτή την πρώτη συνάντηση, κάθε ένας από τους πιστωτές θα απευθυνθεί ξεχωριστά με τη διοίκηση, προκειμένου να επιτευχθούν νέοι διακανονισμοί, αφού πρώτιστα οι πιστωτές έχουν έρθει σε επαφή με τους πελάτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός θα έρθει εκ νέου σε επαφή με πιστωτές του, αυτή τη φορά… εντός έδρας (στην Αθήνα) την Παρασκευή. Το «τριφύλλι» αναμένεται να τηρήσει παρόμοια στάση με τις επαφές στη Ζυρίχη, προβάλλοντας την αντιμετώπιση που έλαβε ο σύλλογος από την UEFA, με στόχο να απομακρύνει τους κινδύνους προσφυγών, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.