ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Η κανονικότητα θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό

Ο Σύλλογος διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του, αλλά αυτό δε θα κρατήσει για πολύ ακόμα. Η κανονικότητα θα επιστρέψει για τον Παναθηναϊκό και η αλλαγή σελίδας έρχεται. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Η κανονικότητα θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό

Να συμφωνήσουμε ότι η τωρινή κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό είναι βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες όλων των φίλων του Συλλόγου. Μια ομάδα ταλαιπωρημένη όσο ποτέ, με ποδοσφαιριστές η πλειοψηφία των οποίων έχουν μέτριες δυνατότητες, με προσφυγές, με ξηλώματα, με ξεπούλημα, με ταμεία “στεγνά”, με μιζέρια εντός του κλαμπ και με διοίκηση η οποία δεν έχει κάποιο όραμα για το μέλλον, από τη στιγμή που είναι δεδομένη εδώ και καιρό η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να αποχωρήσει.

Ο μεγαλομέτοχος των “πράσινων” παραμένει απλώς για να βγάλει τη χρονιά, αποφασίζει να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστική του απεμπλοκή από την πράσινη ΠΑΕ και την αλλαγή της κατάστασης.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Αλαφούζος μιλώντας σε συνεργάτες του, τους έδειξε ότι θα πληρώσει και μαζί με την τετραμελή επιτροπή που όρισε πριν από λίγες μέρες, θα φροντίσει προκειμένου η ομάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, οι παίκτες να αρχίσουν να πληρώνονται στην ώρα τους (το ίδιο και οι υπάλληλοι), η ομάδα να μην αντιμετωπίζει άλλο κίνδυνο από δικαστικές περιπέτειες και, εν ολίγοις, να τελειώσει αυτή η βασανιστική σεζόν για τον Παναθηναϊκό με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε κάθε επίπεδο.  Οι συνεργάτες του Αλαφούζου είναι βέβαιοι ότι το κλαμπ θα επιστρέψει σε πιο… νορμάλ ρυθμούς, έπειτα από την απόφαση του μεγαλομετόχου να “τσοντάρει” μέχρι το φινάλε της χρονιάς για να μη… σκάσει η ΠΑΕ. Κι’ από εκεί και πέρα, τι;

Οπως γράψαμε και παραπάνω, όλες οι κινήσεις δείχνουν ότι ο μεγαλομέτοχος διανύει τους τελευταίους μήνες του στα ηνία της ΠΑΕ. Μπορεί, φυσικά, από τις αρχές της αγωνιστικής περιόδου να ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει, αλλά παρέμενε στο “τιμόνι” και μάλιστα το τελευταίο διάστημα είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις, βάζοντας, μάλιστα, περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο συνεργάτης του και μέλος της τετραμελούς επιτροπής που “τρέχει” το κλαμπ, Αλέκος Σφυρής στους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Πλέον, μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Οι πρόσφατες κινήσεις του και η απόφαση για ψαλίδισμα του μπάτζετ και νέα χρηματοδότηση για τα “βασικά”, έτσι “μεταφράζονται”. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα οι ψίθυροι είναι αρκετοί, αλλά ας μείνουμε εδώ.

Η κανονικότητα θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό. Το αν αυτό θα συμβεί σε δυο/ τρεις μήνες ή αργότερα, δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Πάντως, η αλλαγή σελίδας στην ΠΑΕ είναι αρκετά πιθανή και μάλιστα σε μια εποχή που ο κόσμος της ομάδας αναζητά ελπίδα για την “επόμενη μέρα”. Υπομονή, ψυχραιμία, συντηρητικές εκτιμήσεις και βλέπουμε…

Υ.Γ: Και λίγα για τα αγωνιστικά. Η χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού δεν οφείλεται μόνο στο επιθετικό πρόβλημα της ομάδας. Ναι, το κυρίαρχο αγωνιστικό “θέμα” του Παναθηναϊκού είναι η επίθεση. Χθες, όμως, έγιναν κι άλλα. Παιδικές αντιδράσεις στην άμυνα, έλλειψη συγκέντρωσης και ένα 2-0 από το “πουθενά” για τον ΠΑΣ μέσα σε ένα ημίχρονο. Το αυτογκολ του Γαρουφαλιά ήταν, απλώς, μια μικρή αντίδραση. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι έτσι θα πάει η κατάσταση μέχρι το τέλος της χρονιάς για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ποιότητα δεν υπάρχει, η προσωπικότητα αγνοείται, οι λύσεις είναι λίγες και οι όποιες βελτιώσεις θα είναι παροδικές, παρά τη θέληση και τη διάθεση όλων για κάτι παραπάνω.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE