ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα σενάρια για ξένους επενδυτές που ερευνούν τα οικονομικά του Παναθηναϊκού

Οι ενδείξεις και οι πρώτες κινήσεις για την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βρίσκεται με την «πλάτη» στον «τοίχο», όσον αφορά τη διαχείριση των δεκάδων υποθέσεων που αφορούν τις οφειλές προς πρώην ποδοσφαιριστές αλλά και πιστωτές.

Οι «πράσινοι», προσπαθούν να βγάλουν τη χρονιά με «νύχια» και με «δόντια», εκμεταλλευόμενοι τα όποια έσοδα προκύψουν, όπως από τις πωλήσεις του Ιανουαρίου αλλά και τις εκκρεμότητες από παρελθούσες συμφωνίες (βλ. δεύτερη δόση Άλ Αΐν για Μπεργκ), ούτως ώστε να διευθετήσουν ορισμένα από τα πολλά προβλήματα που απειλούν να τους «γονατίσουν» οικονομικά.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα εν μέσω της «καμπάνας» που έχει χτυπήσει από την UEFA, η οποία έχει δώσει προθεσμία έως την 1η του Μάρτη ώστε να διευθετηθούν ορισμένες υποχρεώσεις ούτως ώστε ο σύλλογος να γλιτώσει τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε ορίζοντα τριετίας.

Ο «παράγοντας Γιάννης Αλαφούζος»

Η υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στα -άδεια- ταμεία του συλλόγου, φέρεται να αναγκάζει τον Γιάννη Αλαφούζο στο να κάνει ένα βήμα μπροστά, ώστε να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του συλλόγου, για να δοθεί μια προσωρινή λύση.

Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί πως ο «Mr. ΣΚΑΪ» επιθυμεί να απεμπλακεί οριστικά από τα του Παναθηναϊκού, μην έχοντας σταματήσει τις προσπάθειες ώστε να βρεθεί μια αξιόπιστη «πλάτη» για την επόμενη ημέρα του συλλόγου.

Τα σενάρια που κυκλοφορούν

Η διαδικασία αυτή έχει «πυροδοτήσει» φήμες οι οποίες έχουν να κάνουν με την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ, με πηγές να αναφέρουν ότι όμιλος από το εξωτερικό ερευνά την υπόθεση του Παναθηναϊκού και εξετάζει όλες τις παραμέτρους, ούτως ώστε να φανεί εάν θα γίνει κάποιο βήμα στο μέλλον.

Από χθες το panathinaikos24.gr μέσω του blog του Διονύση Δεσύλλα σας έγραψε για τα σενάρια και την κινητικότητα στην ΠΑΕ.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και επιχειρηματίες από την Ελλάδα οι οποίοι έχουν κάνει κάποιες πρώιμες συναντήσεις με ποδοσφαιρικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, ώστε να δημιουργηθεί, εάν είναι δυνατό, ένα ελκυστικό πρότζεκτ για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού, το οποίο θα περιλαμβάνει ως άξονα και το νέο γήπεδο.

Όλα τα παραπάνω ενισχύονται μέσω της ομιλίας που έκανε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στους ποδοσφαιριστές κατά την επίσκεψή του στο Κορωπί, με τον παλαίμαχο τερματοφύλακα να αναφέρει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος προς το ρόστερ ότι: «Σε λίγους μήνες θα δείτε έναν νέο Παναθηναϊκό».

Ωστόσο, ό,τι κι αν συμβαίνει στο εν λόγω «καυτό» ζήτημα, που αφορά την επιβίωση αλλά και την απεμπλοκή του συλλόγου από την αβεβαιότητα, δεν βγαίνει προς τα έξω και σίγουρα, ουδείς είναι σε θέση να μιλήσει για μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη ή έστω προ των πυλών. Για να συμβεί αυτό, απαιτείται χρόνος, αρκετές συναντήσεις μεταξύ των όποιων ενδιαφερόντων και κυρίως… υπομονή.

Exit mobile version