ΘΕΜΑ

«Υπόθεση πλεονέκτημα»: Έτσι βγαίνει τέταρτος ο Παναθηναϊκός

Τα σενάρια για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές και οι πιθανότητες για την επίτευξη του μεγάλου στόχου του Παναθηναϊκού εν όψει των πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και πήρε τεράστια νίκη στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 76-75, αποτέλεσμα που διαμόρφωσε το ρεκόρ του στο 17-11, όσο έχει πλέον και η Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Ισπανία, η Ζαλγκίρις το πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πάρει το διπλό από την έδρα της ομάδας του Λάσο (88-81), γεγονός που θα άνοιγε τον δρόμο στο τριφύλλι για την επίτευξη του στόχου του.

Πλέον, απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές για το τέλος της regular season και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η μάχη για το πλεονέκτημα θα είναι κούρσα για δύο, καθώς η Χίμκι και να επικρατήσει την Παρασκευή της ΤΣΣΚΑ είναι η μοναδική ομάδα που δεν «έχει» το τριφύλλι στην ισοβαθμία. Πως όμως μπορεί ο Παναθηναϊκός να πιάσει τη θέση της Ρεάλ;

Αρχικά, θα πρέπει να κοιτάξει να ολοκληρώσει επιτυχημένα τη δουλειά του στα δύο εναπομείναντα ματς, με τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ (30/3) και με την Αρμάνι στο Μιλάνο στις 5 Απριλίου. Εάν το πράξει αυτό τότε θα περιμένει ένα «δώρο» από τους δύο προσεχείς αντιπάλους της Ρεάλ, η οποία αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και τη Μπάμπεργκ στην Ισπανία την τελευταία αγωνιστική.

Το σενάριο αυτό είναι αρκετά δύσκολο, ωστόσο οι πιθανότητες υπάρχουν και μένει να φανεί εάν η ομάδα του Λάσο χάσει τον «βηματισμό» της στα εναπομείναντα ματς, υπό την προϋπόθεση ότι ο Παναθηναϊκός θα επικρατήσει στα δικά του παιχνίδια. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που υπάρξει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία, οι «πράσινοι» είναι σίγουρα εκτός τετράδας, καθώς υπερέχουν μόνο της Χίμκι.

Exit mobile version