ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο σίγουρος Γιαννακόπουλος, το ρίσκο με Παϊρότζ και η θηλιά στον Αλαφούζο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, την επόμενη μέρα στην πράσινη ΠΑΕ και βάζει στη ζυγαριά τις δυο περιπτώσεις για το «αύριο» του κλαμπ.

Ο σίγουρος Γιαννακόπουλος, το ρίσκο με Παϊρότζ και η θηλιά στον Αλαφούζο

Οι μέρες για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το μέλλον της είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Σε μια περίοδο στην οποία ο Γιάννης Αλαφούζος «καίγεται» για ρευστό προκειμένου να σβήνουν ένα – ένα τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των δικών του λαθών, η ομάδα αναζητά, ταυτόχρονα, και την επόμενη μέρα της διοικητικά. Το ποιος θα είναι στο «τιμόνι» του κλαμπ θα φανεί σύντομα. Το σίγουρο είναι ότι ούτε για συμφωνίες που μπορούμε να μιλάμε, ούτε να θεωρούμε κάτι δεδομένο. Καλώς ή κακώς, τα πάντα είναι στον αέρα και ουδείς (τώρα) μπορεί να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Η τελευταία πληροφόρηση λέει ότι στις διαπραγματεύσεις Αλαφούζου – Παϊρότζ υπάρχει κόλλημα. Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό εντός της ημέρας να υπάρξει τοποθέτηση από την πλευρά του Ταϊλανδού. Προσοχή! Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε ότι τα πάντα χάλασαν. Σε καμια περίπτωση, πάντως, δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το αντίθετο. Η άρνηση του υποψήφιου αγοραστή να βάλει άμεσα  13 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό ή καλύτερα η αποφυγή, είναι κάτι που προβληματίζει την πλευρά Αλαφούζου. Όλα αυτά τη στιγμή που από το περιβάλλον του Παϊρότζ «βγαίνει» ότι οι συνεργάτες του είδαν στοιχεία στον οικονομικό έλεγχο που δεν περίμεναν και τα οποία δημιουργούν εξτρά εμπόδια.

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συμπαίκτες του από το εξωτερικό ετοιμάζουν το αναθεωρημένο πλάνο, το οποίο αναμένεται να καταθέσουν σύντομα στην κυβέρνηση. Το κακό είναι ότι το κονσόρτιουμ που είναι έτοιμο να επενδύσει στο Athens Alive δεν είναι σύμφωνο στο να μειωθεί ο συντελεστής δόμησης, διότι αν συμβεί αυτό δε θα υπάρξουν τα προσδοκώμενα έσοδα για τους επενδυτές. Όπως καταλαβαίνει κανείς, κάτι τέτοιο είναι και επικίνδυνο. Ακόμη κι αν η κυβέρνηση ανάψει το πράσινο φως, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δε θα γίνει προσφυγή στο ΣτΕ. Εκτός κι αν η νομική θωράκιση είναι τόσο ισχυρή που το οποιοδήποτε έργο δε θα έχει πρόβλημα. Δύσκολα, όμως, αυτά στην Ελλάδα…

Δε χωράει αμφιβολία ότι η λύση Γιαννακόπουλου, αν όλα πάνε κατ΄ευχήν, είναι και η ιδανική για τον Παναθηναϊκό. Διότι και η ΠΑΕ θα πάει στα χέρια ενός ανθρώπου που, με τα καλά του και τα κακά του, είναι γνωστός σε όλους και έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής του με το μπάσκετ τι μπορεί να κάνει. Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο πρότζεκτ το οποίο θα φέρει πολλαπλά κέρδη και στον σύλλογο, αλλά και στην κυβέρνηση, θα γίνει. Και δε μιλάμε για ένα απλό έργο, αλλά για κάτι το μεγαλειώδες που – εκτός των άλλων – μπορεί πραγματικά πρώτα να σώσει και μετά να απογειώσει τον Παναθηναϊκό.

Η περίπτωση του Παϊρότζ είναι, το δίχως άλλο, ρίσκο. Δεν ξέρουμε πολλά για τον Ταϊλανδό, το όλο θέμα έχει πολλά κενά, στο όνομα Ρέστης κανείς φίλος του Παναθηναϊκού δεν ενθουσιάζεται και φυσικά προκαλούν απορίες οι δηλώσεις περί «μεγάλου Παναθηναϊκού», πριν καλά καλά αναλυθούν τα οικονομικά και ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τους συνεργάτες του. Όπως και να το δει κανείς, είναι κάπως περίεργη αυτή η στάση…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ