ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΙΛΙΚΟ ΜΑΤΣ

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 2-0: Νικηφόρα η πρόβα τζενεράλε

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και πήρε θετικό βαθμό κόντρα στον Λεβαδειακό (2-0), στην τελική πρόβα εν όψει πρωταθλήματος. Σκόρερ οι Χατζηγιοβάνης (27') και Μουνιέ (57').

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 2-0: Νικηφόρα η πρόβα τζενεράλε

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Δώνης συνέχισε να εμπιστεύεται το 3-4-2-1, τοποθετώντας τον Σωκράτη Διούδη κάτω από τα δοκάρια και τους ΚολοβέτσιοΟικονόμουΠούγγουρα ως τριάδα στην άμυνα. Ως μπακ – χαφ έπαιξαν οι Ινσούα (αριστερά) και Κουλιμπαλί, με τον Τζανδάρη να παίρνει τη θέση του τραυματία Κουρμπέλη στον άξονα, δίπλα στον Χρήστο Δώνη. Οι ΧατζηγιοβάνηςΜπουζούκης τοποθετήθηκαν στα άκρα, πίσω από το «στοίχημα» του Δώνη. Ο Έλληνας κόουτς επέλεξε τον Άντονι Μουνιέ σε θέση φορ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την τεχνική και την ταχύτητά του.

Το ματς

Ο Δώνης είδε τα πρώτα πέντε λεπτά του φιλικού από την εξέδρα, αλλά στη συνέχεια επέλεξε να κατέβει ώστε να δώσει τις πρώτες οδηγίες στην ομάδα του. Σε γενικές γραμμές, δεν υπήρξε ιδιαίτερη διαφορά στην εικόνα των «πρασίνων» σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά. Υπήρξε η διάθεση για κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία, αλλά παρέμειναν και τα… θεματάκια στην ανάπτυξη από την άμυνα, αλλά και στη συμπεριφορά της άμυνας στις αντεπιθέσεις.

Από μια τέτοια αντεπίθεση δημιουργήθηκε η πρώτη φάση του παιχνιδιού, από πλευράς Λεβαδειακού. Από τα αριστερά, ο Σαμπαντογκό έκανε γύρισμα για τον Γιακουμάκη, που πλάσαρε άουτ από καλή θέση «χτυπώντας» καμπανάκι για τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, η αντίδραση ήρθε σχετικά γρήγορα από το τριφύλλι, που παρά τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις του, προσπάθησε να ανέβει.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 36.922 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δύο φάσεις, ένα γκολ

Στο 17ο λεπτό βγήκε ο πρώτος καλός συνδυασμός για την ομάδα του Δώνη, με τον Χατζηγιοβάνη να πλασάρει σωστά τον Επασί. Ο διαιτητής όμως το ακύρωσε ως οφσάιντ, παίρνοντας προσωρινά τη χαρά από τον 21χρονο εξτρέμ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο «Χάτζη» απάντησε, εκμεταλλευόμενος το εξαιρετικό «τσίμπημα» του κινητικότατου Μπουζούκη, που τον έβγαλε τετ-α-τετ για το 1-0 (27′).

Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν ήρεμα, με τον Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται το προβάδισμά του και τον Δώνη να φωνάζει συνεχώς στους παίκτες του, δίνοντας οδηγίες κυρίως στον άξονα και τους αμυντικούς.

Σκόρερ Μουνιέ, 2-0 ο Παναθηναϊκός

Κατά διαστήματα, ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε δείγματα συνοχής, ιδίως στον τομέα της κυκλοφορίας. Οι «πράσινοι», έπειτα από εντολή του Δώνη, προσπάθησαν να παίξουν με γρήγορες μεταβιβάσεις, ώστε να βγουν στα καρέ του Επασί.

Έπειτα από τα πρώτα, ήρεμα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ανέβασε απόδοση και προσπάθησε να απειλήσει μέσω του ορεξάτου Μπουζούκη. Εν τέλει, το δεύτερο γκολ ήρθε από τα πόδια του Άντονι Μουνιέ. Στο 57ο λεπτό, ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, βγήκε φάτσα με τον Επασί και πλάσαρε σωστά, διαμορφώνοντας το 2-0.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά από το γκολ, ο Δώνης πραγματοποίησε τις πρώτες αλλαγές του, περνώντας στο ματς τους Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδη, Παντελάκη. Λίγο αργότερα, πέρασαν στο ματς οι Γιόχανσον και Στάικος, αλλά και οι Πίσπας – Μαυρομμάτης, Θεοχάρης – Σέχου.

Φινάλε με ηρεμία

Μέχρι το 75ο λεπτό, ο Δώνης είχε αλλάξει όλη την ενδεκάδα πλην του Διούδη, ωστόσο τα βασικά στοιχεία της εικόνας του τριφυλλιού δεν άλλαξαν. Δίχως να λείπουν ορισμένες φάσεις που καρδιοχτύπησαν την άμυνα, με μπαλιές στην πλάτη της από τους ακραίους του Λεβαδειακού, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το πάνω χέρι στο ματς.

Το τριφύλλι θα μπορούσε να σκοράρει και άλλο γκολ, αλλά ο νεαρός Εμμανουηλίδης έχασε τεράστια ευκαιρία στο 85ο λεπτό. Έπειτα από λάθος της άμυνας των Βοιωτών, η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του, αλλά πλάσαρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού, που έληξε με σκορ 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (57′ Παντελάκης), Οικονόμου (68′ Μαυρομμάτης), Κολοβέτσιος (75′ Θεοχάρης), Ινσούα (57′ Xατζηθεοδωρίδης), Κουλιμπαλί (67′ Γιόχανσον), Τζανδάρης (67′ Στάικος), Δώνης (75′ Σέχου), Χατζηγιοβάνης (57′ Κάτσε), Μπουζούκης (73′ Εμμανουηλίδης), Μουνιέ (68′ Πίσπας)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.