ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Παναθηναϊκός… τετράγωνος, παθιασμένος και νικητής

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νικηφόρα πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, αναλύει τα στοιχεία τα οποία έφεραν το διπλό για την ομάδα του Γιώργου Δώνη και αναφέρει τα κέρδη του αποτελέσματος στην Ξάνθη.

Παναθηναϊκός... τετράγωνος, παθιασμένος και νικητής

Η αλήθεια είναι ότι λίγοι περίμεναν να δούν έναν τέτοιο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη και μάλιστα μέσα σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει το τριφύλλι. Οι “πράσινοι” εξέπληξαν ευχάριστα την πλειοψηφία των φιλάθλων, όχι, όμως, και τον προπονητή τους, Γιώργο Δώνη, ο οποίος από την αρχή τονίζει συνεχώς ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα ανταγωνιστική για τη φετινή χρονιά.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικός στα Πηγάδια. Για να είμαστε ακριβείς, ήταν κυρίαρχος, είχε πάθος, θέληση για νικηφόρο αποτέλεσμα, εξαιρετική τακτική, ποδοσφαιριστές καμικάζι κι έναν Κουρμπέλη αρχηγό στη μεσαία γραμμή. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, ήρθε η νίκη, η οποία σκόρπισε χαμόγελα στους οπαδούς, που βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα κόντρα σε όλα να αρχίζει τη σεζόν ιδανικά.

Οι “πράσινοι” ήταν… τετράγωνοι. Με σφικτό κέντρο, καταπληκτική οργάνωση και ανάπτυξη, με σωστή και σοβαρή αμυντική λειτουργία και με ταχύτητα στην κόντρα, οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη, κατάφεραν να καλύψουν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν (ποιότητα και ρόστερ), να παγιδεύσουν την αντίπαλη ομάδα, να φτάσουν στη νίκη χάρη στο καταπληκτικό γκολ του MVP Μπουζούκη, να δημιουργήσουν ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα και να χειροκροτηθούν από τους 500 και πλέον φίλους τους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου.

Κορυφαίοι, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ήταν οι Μπουζούκης και Κουρμπέλης. Ο πρώτος σημείωσε ένα μαγικό τέρμα, ήταν πάντα μέσα στις δυνατές μονομαχίες, με πάθος, με τσαμπουκά, με καλή τεχνική και έδειξε ότι με σκληρή δουλειά μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα του, αλλά και να απογειώσει σιγά σιγά και σταθερά τις μετοχές του. Όσο για τον άσο από την Αρκαδία, η παρουσία του στη μεσαία γραμμή ήταν καταλυτική. Απλός, ουσιαστικός, έξυπνος και ηγετικός. Ήρεμη δύναμη στο κέντρο.

Καλή εμφάνιση από τους Χατζηγιοβάνη, Δώνη, Ινσούα, Κουλιμπαλί, αλλά και Μουνιέ. Οσον αφορά στην αμυντική τριάδα Κολοβέτσιου, Πούγγουρα, Οικονόμου, ήταν σταθερή, αν εξαιρέσουμε κάποια προβλήματα σε 2-3 στημένα των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν απείλησαν σοβαρά.

Τα κέρδη για τον Παναθηναϊκό από τη νίκη του στην Ξάνθη είναι πολλά. Οι “πράσινοι” δεν πήραν απλώς ένα ματς, σβήνοντας το πρώτο -3. «Αγόρασαν» ηρεμία, ανέβασαν την ψυχολογία ποδοσφαιριστών και κόσμου και έδειξαν ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί. Αν, μάλιστα, αποκτηθεί και ο βασικός φορ, θα το κάνουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Και να θυμάστε το εξής: Ο σκοπός δεν είναι απλά να βγει η σεζόν με αξιοπρέπεια και ανταγωνιστικό προφίλ, αλλά ταυτόχρονα, να βγουν και ποδοσφαιριστές νεαροί, να ψηθούν, ενόψει των επόμενων χρόνων, που θεωρητικά θα υπάρχει μια διαφορετική και βελτιωμένη κατάσταση. Και τέτοιοι είναι οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Στάικος κλπ. Δουλειά, δουλειά, δουλειά και τα υπόλοιπα με τον καιρό…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ