ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το «πράσινο» έπος που… πίκρανε τον Τζινόμπιλι (vid)

Όταν ο Παναθηναϊκός... πίκρανε τον Τζινόμπιλι και την παρέα του στο Final-4 της Μπολόνια, στην τελευταία χρονιά του Αργεντινού στα παρκέ της Ευρώπης.

Το «πράσινο» έπος που... πίκρανε τον Τζινόμπιλι (vid)

Από το βράδυ της Δευτέρας, η μπασκετική οικουμένη ασχολείται… αποκλειστικά με τον Μανού Τζινόμπιλι.

Πράγμα, απολύτως φυσικό, καθώς ο 41χρονος Αργεντινός σούπερ σταρ πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση, έχοντας καταφέρει να πρωταγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Σπερς για 16 συναπτά έτη, κατακτώντας τέσσερις φορές την κορυφή του κόσμου με τα «Σπιρούνια». Κι όχι μόνο…

Ο Τζινόμπιλι υπηρέτησε επάξια το μπάσκετ, τιμώντας την εθνική Αργεντινής, προσφέροντάς της -μαζί με τους υπόλοιπους της φουρνιάς του- δύο Ολυμπιακά μετάλλια (συν το αργυρό στο Μουντομπάσκετ του 2002), αλλά και την Μπολόνια, προτού κάνει το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 48.344 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο πολυσέλιδο βιβλίο των κατορθωμάτων και της εν γένει πορείας του Τζινόμπιλι προστίθεται και ο Παναθηναϊκός. Το τριφύλλι αποτέλεσε… αιτία λύπης για τον Μανού, στην τελευταία σεζόν που αγωνίστηκε στα ευρωπαϊκά παρκέ (2002-2003). Για την ακρίβεια, οι «πράσινοι» τον… πίκραναν, κατακτώντας μέσα στο -τότε- «σπίτι» του, την Ευρωλίγκα του 2002.

Ο Τζινόμπιλι και η παρέα του ετοίμαζαν ένα μεγάλο πάρτι, ευελπιστώντας σε back-to-back κατάκτηση του τροπαίου, με την επανάληψη της πορείας του 2001. Ο Παναθηναϊκός δε, όπως έχει σημειωθεί πολλάκις, πήγε στο Final-4 υπό τον «μανδύα» του αουτσάιντερ, που ανέτρεψε τα -τότε -προγνωστικά.

Τζινόμπιλι

Εκείνο το βράδυ, στον μεγάλο τελικό Κίντερ – Παναθηναϊκός, ο Μανού έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του. Σημείωσε 27 πόντους, αλλά έπεσε πάνω στον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, τον Ίμπο Κουτλουάι και το «κρυφό χαρτί» του Ζοτς, Λάζαρο Παπαδόπουλο. Ο Παναθηναϊκός αντεπιτέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και έραψε το τρίτο αστέρι στη φανέλα του, επικρατώντας με 89-83 των γηπεδούχων…

Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία, με το τριφύλλι να πικραίνει τον μετέπειτα σταρ των Σπερς, λίγους μήνες προτού ο ίδιος αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.