ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός – Λαμία 3-1: Έβγαλαν γούστα οι μικροί!

Ο Παναθηναϊκός έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας της Λαμίας με 3-1. Ο Μπουζούκης (15') στο πρώτο μέρος άνοιξε τον δρόμο και οι Εμμανουηλίδης (70'), Κουρμπέλης (88' πεν.) έδωσαν στο τριφύλλι τη νίκη. Άλλαξε το σύστημα ο Δώνης στο β' μέρος, αναδεικνύοντας την πράσινη επίθεση.

Παναθηναϊκός - Λαμία 3-1: Έβγαλαν γούστα οι μικροί!

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Δώνης δεν αποχωρίστηκε το 3-4-2-1, σύστημα που έχει «κλειδώσει» προς χρήση για τη φετινή σεζόν, με τα τωρινά δεδομένα.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σωκράτης Διούδης, στην τριάδα της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Πούγγουρας – Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης (αντί του Οικονόμου), με τους Ινσούα (αριστερά) και Κουλιμπαλί (δεξιά) ως μπακ-χαφ.

Στον άξονα επιλέχθηκε το δίδυμο Κουρμπέλη και Στάικου (αντί του Χρήστου Δώνη), με τους Μπουζούκη – Χατζηγιοβάνη πίσω από τον Άντονι Μουνιέ.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 31.487 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Έχοντας δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του ματς με την Ξάνθη, ο Γιώργος Δώνης πόνταρε στην καλή ημέρα των μπακ-χαφ του και στις εμπνεύσεις της τριάδας Μουνιέ – Χατζηγιοβάνη – Μπουζούκη, ώστε να σπάσει η συμπαγής άμυνα των φιλοξενούμενων.

Μπουζούκης 2×2!

Από τα πρώτα λεπτά, οι «πράσινοι» έδειξαν διάθεση να πιέσουν ψηλά, ώστε να οδηγήσουν τη Λαμία σε λάθη και να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις. Αντίθετα, η ομάδα της Φθιώτιδας επέλεξε να μείνει πίσω από νωρίς και να «πιαστεί» από την εμπειρία των επιθετικών της στις αντεπιθέσεις.

Ο Παναθηναϊκός είχε τη μπάλα στα πόδια του, δεν έβρισκε όμως διόδους στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Όλα άλλαξαν στη φάση του 15ου, όταν ο Μελισσάς έκανε λάθος, ο Χατζηγιοβάνης το εκμεταλλεύτηκε, κράτησε τη μπάλα όσο έπρεπε για να ανέβουν οι συμπαίκτες του και με πάτημα προς τα πίσω βρήκε τον Μπουζούκη. Εκείνος εξαπέλυσε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα! (1-0, 15′).

Ανέβηκε η Λαμία, ισοφάριση με Αντέτζο

Το γκολ του Μπουζούκη έδωσε θάρρος στα πόδια των παικτών του Γιώργου Δώνη, που έβγαλαν φάση στο 18ο λεπτό, όταν ο Μελισσάς πρόλαβε τον επερχόμενο Κουλιμπαλί. Ωστόσο με την πάροδο των λεπτών, οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να «σβήσουν» σταδιακά τη φόρα των «πρασίνων».

Τα λάθη που έγιναν στη μεσαία γραμμή από τους παίκτες του Παναθηναϊκού έγιναν εν δυνάμει αντεπιθέσεις. Κάποιες κατέληξαν στα χέρια του Διούδη, όπως το σουτ του Μπαράλες στο 19ο λεπτό, άλλες έγιναν φάουλ εκτός περιοχής και μία κατέληξε στα δίχτυα. Στο 36ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ ο Μπλάζιτς γέμισε στο πίσω δοκάρι και ο Αντέτζο με κεφαλιά ισοφάρισε το ματς (1-1, 36′).

Παρόμοια εικόνα…

Η άμυνα της Λαμίας είχε σταθερή απόδοση, αν και ταλαιπωρήθηκε αρκετά όταν ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά. Τρόπος με τον οποίο προήλθε το γκολ του Μπουζούκη. Αντίθετα, οι «πράσινοι» είχαν παρόμοια θέματα, αλλά πιο… ψηλά στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τα λάθη βγαίνοντας στην αντεπίθεση.

Σε ένα ιδιαίτερο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός κεφαλαιοποίησε τη μία σοβαρή του φάση, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν στην αντίστοιχη δική τους, για το 1-1 της ανάπαυλας.

Διπλή αλλαγή με το «καλημέρα»

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, ο Δώνης αποφάσισε να πραγματοποιήσει διπλή αλλαγή, για να τονώσει τις γραμμές της ομάδας. Ο Κουλιμπαλί έδωσε τη θέση του στον Γιόχανσον, ενώ ο Πούγγουρας άφησε τη θέση του στον Αργύρη Καμπετσή, που έκανε ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τις αλλαγές του, με τον Δώνη να αποσύρει τον Μουνιέ για να βάλει στη θέση του τον Εμμανουηλίδη (57′). Το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2, για να προστεθεί «όγκος» στην επίθεση και να δημιουργηθούν απειλητικές φάσεις.

Πλέον, οι «πράσινοι» έδωσαν περισσότερο βάρος στον άξονα, προσπαθώντας με υπομονή, κοντινές και γρήγορες πάσες να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας, που είχε στα χέρια της το αποτέλεσμα που ήθελε και περίμενε πίσω…

Η υπομονή απέδωσε καρπούς

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης πέρασε στη θέση του Μουνιέ και από τα πρώτα λεπτά έδειξε να ψάχνει τρόπους ώστε να δημιουργήσει θέματα στην άμυνα της Λαμίας. Οι «μπούκες» του κόντεψαν να αποδώσουν κατά το διάστημα 60-70′, αλλά την τελευταία στιγμή, η άμυνα των φιλοξενούμενων αποσοβούσε τον κίνδυνο.

Εν τέλει, η λύτρωση ήρθε στο 71ο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να «τριγυρίζει» έξω από την περιοχή της Λαμίας, ψάχνοντας το γκολ με κοντινές πάσες. Σε μια φάση εξ αυτών, ο Μπουζούκης έσπασε τη μπάλα στο ημικύκλιο για τον Καμπετσή, εκείνος με τη μία πέρασε στον Εμμανουηλίδη, που πλάσαρε πανέμορφα τον Μελίσσα για το 2-1 (2-1, 71′).

Το τελείωσε ο Κουρμπέλης

Πλην του Εμμανουηλίδη, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά και από την άνοδο του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος μπήκε πιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος. Από την ενέργειά του μάλιστα «κλείδωσε» η νίκη του τριφυλλιού. Σε αντεπίθεση, ο Χατζηγιοβάνης βγήκε μπροστά από τον Αντέτζο, ο παίκτης της Λαμίας τον ανέτρεψε εντός περιοχής, με τον Τσαμούρη να υποδεικνύει την άσπρη βούλα.

Ο Χατζηγιοβάνης πήγε να το εκτελέσει, αλλά δόθηκε από τον πάγκο εντολή για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έδωσε το χέρι με τον νεαρό συμπαίκτη του, πήρε λίγη φόρα και… τελείωσε το ματς, στέλνοντας για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα (3-1, 88′).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας (46′ Καμπετσής), Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί (45′ Γιόχανσον), Ινσούα, Στάικος, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μουνιέ (57′ Εμμανουηλίδης)

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (73΄ Οσμάν), Αντέτζο, Καραγκούνης (55′ Μπουλούλης), Μπαράλες, Αναστασιάδης, Δημούτσος (73′ Τσούκαλος), Επστάιν, Βάντερσον, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.