ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΙΛΙΚΟ

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 1-0: Φιλική ήττα στο Περιστέρι

Το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του στο Περιστέρι, «καλωσόρισε» τον Μακέντα αλλά δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικό στα «καρέ» των γηπεδούχων, οι οποίοι επικράτησαν με 1-0 (Μάντσον, 74') στο σημερινό φιλικό.

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-0: Φιλική ήττα στο Περιστέρι

Στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε… διαφορετικός, όσον αφορά την αρχική σύνθεσή του, με πολλά νέα πρόσωπα και διάταξη, αλλά και τη φανέλα του, προτιμώντας την τρίτη -μωβ- εμφάνιση.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε το 4-4-2, τοποθετώντας τον νεαρό Ξενόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Μαυρομμάτη, Θεοχάρη, Παντελάκη, Τζανδάρη, Γιόχανσον, Χατζηθεοδωρίδη, Ινσούα, Κουντουριώτη, Καμπετσή και Σέχου. Στον πάγκο κάθισαν οι Διούδης, Χατζηγιοβάνης, Αποστολάκης, Σιφναίος, Πούγγουρας, Μακέντα και οι δύο νεαροί, Ηλιάδης και Μαυρουδής.

Στις εξέδρες του γηπέδου του Περιστερίου βρέθηκαν μεταξύ άλλων 200 φίλοι του Παναθηναϊκού, για να παρακολουθήσουν το φιλικό, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 37.168 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Η έλλειψη βαθμολογικής σκοπιμότητας φαίνεται ότι απέβαλε το όποιο άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών, με το παιχνίδι να έχει ρυθμό από νωρίς. Αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τον Παναθηναϊκό να αναχαιτίζει τις επιθέσεις των γηπεδούχων, είτε μέσω της άμυνας, είτε από τον νεαρό πορτιέρε, Ξενόπουλο, που «έβγαλε» εντυπωσιακά το σουτ του Κιβρακίδη (19′), στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στο ματς.

«Ζεστός» ο Ξενόπουλος

Παναθηναϊκός

Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα, αλλά δεν είχε καταφέρει να φτιάξει τη «μεγάλη» φάση, μπροστά από τα καρέ του Θεοδωράκη. Ο Τζανδάρης είχε καλή παρουσία στον άξονα, ενώ οι Θεοχάρης και Μαυρομμάτης στα μετόπισθεν, αν και είχαν… αρκετή δουλειά, «έβγαλαν» τις όποιες φάσεις πήγαν να δημιουργηθούν στο «πράσινα» καρέ.

Το ίδιο έπραξε εκ νέου και ο Ξενόπουλος που έσωσε τετ-α-τετ φάση με τον Ούμπιδες στο 39ο λεπτό. To ημίχρονο (Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-0) έκλεισε με ένα «χλιαρό» σουτ του Τζανδάρη το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου.

Στην ανάπαυλα, ο Δώνης προχώρησε σε αλλαγές, περνώντας στο ματς τον Πούγγουρα, τον Αποστολάκη και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, αντί των Γιόχανσον, Μαυρομμάτη και Ινσούα. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 57ο λεπτό, ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά την αναμέτρηση καθώς στις εξέδρες υπήρξε… ανταλλαγή φωτοβολίδων μεταξύ των δύο εξεδρών, ωστόσο το παιχνίδι συνεχίστηκε λίγο αργότερα.

Ώρα… Μακέντα!

Παναθηναϊκός

Όπως αναμενόταν, ο Φεντερίκο Μακέντα έκανε στο Περιστέρι την ανεπίσημη πρώτη του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αν και οι εκτιμήσεις έδειχναν ότι ο Ιταλός θα παίξει κοντά στα 10-15′, εν τούτοις ο Δώνης επέλεξε να τον περάσει στο ματς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο 27χρονος φορ πέρασε στο ματς στη θέση του Χρήστου Σέχου στο 61ο λεπτό.

Επτά λεπτά αργότερα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού πέρασε στο ματς τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές και συντελεστές της περσινής ομάδας Κ-17, τους Ηλιάδη και Μαυρουδή, στη θέση των Κουντουριώτη και Χατζηθεοδωρίδη. Ως αλλαγή πέρασε στο ματς -το οποίο δεν είχε ρυθμό και ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος.

Εν τέλει, η πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο μέρος έφερε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Μάντσον του Ατρομήτου δοκίμασε την τύχη του από μακριά και με δυνατό σουτ νίκησε τον -εξαιρετικό- Ξενόπουλο, κάνοντας το 1-0 για τη γηπεδούχο ομάδα στο 74ο λεπτό (1-0). Ο Ατρόμητος μάλιστα είχε και δοκάρι στο 90ο λεπτό, από την κεφαλιά του νεαρού Ρονάλντο.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Μαυρομμάτης (46′ Πούγγουρας), Θεοχάρης, Παντελάκης, Χατζηθεοδωρίδης (68′ Ηλιάδης), Γιόχανσον (46′ Αποστολάκης), Ινσούα (46′ Χατζηγιοβάνης), Τζανδάρης, Κουντουριώτης (68′ Μαυρουδής), Καμπετσής (68′ Σιφναίος), Σέχου (61′ Μακέντα)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.