EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός 93-80: Τον… κάρφωσε στο καυτό ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός 93-80: Ο Νικ Καλάθης ήταν μαέστρος (14π, 7ασ, 6ρ), ο Θανάσης... ισοπεδωτικός (12π, 5/5 διπ), ο Λεκαβίτσιους «καυτός» (17π) και το τριφύλλι πανηγύρισε μια άκρως σημαντική νίκη στο ΟΑΚΑ, μαζί με τους 18.000 οπαδούς του, οι οποίοι έκαναν... πάρτι στην εξέδρα.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός: Ο Νικ Καλάθης ήταν μαέστρος (14π, 7ασ, 6ρ), ο Θανάσης… ισοπεδωτικός (12π, 5/5 διπ), ο Λεκαβίτσιους «καυτός» (17π) και το τριφύλλι πανηγύρισε μια άκρως σημαντική νίκη στο ΟΑΚΑ, μαζί με τους 18.000 οπαδούς του, οι οποίοι έκαναν… πάρτι στην εξέδρα.

Το ματς

«Καυτή» η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, το ίδιο «καυτός» και ο Νικ, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για το πρώτο πράσινο προβάδισμα (8-4, 3′), ωστόσο στη συνέχεια το ματς ισορρόπησε (12-12) μέχρι να γίνει το δεύτερο… ξέσπασμα του Παναθηναϊκού, ο οποίος πήρε νέο «αέρα» (19-14), για να τον… χάσει στη συνέχεια. Το επιμέρους 9-2 του Ολυμπιακού και η αδυναμία στα ριμπάουντ, έφεραν τον Ολυμπιακό μπροστά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (21-23).

Το προβάδισμα παρέμεινε στα χέρια του Ολυμπιακού, καθώς οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν τα επιθετικά ριμπάουντ και είχαν τον Τίμα σε καλή μέρα (35-44, 27′), την ώρα που ο Παναθηναϊκός φορτωνόταν με φάουλ από τους διαιτητές. Οι «πράσινοι» είχαν πληγωθεί από τα φάουλ, δεν είχαν ισορροπία στην άμυνα και ρυθμό στην επίθεση. Πλην του Λεκαβίτσιους, η ομάδα του Πασκουάλ δεν είχε άλλο σημείο αναφοράς, με τον Λάνγκφορντ παροπλισμένο με… 4 φάουλ, με τον Καλάθη να επιστρέφει και να δίνει λύσεις, αλλά τον Ολυμπιακό να κλείνει στο +7 το ημίχρονο (41-48).

Η άμυνα είχε καλύτερες αντιδράσεις στο τρίτο δεκάλεπτο και παρά το γεγονός πως οι διαιτητές σφύριζαν συνεχώς, μέσω της αντίδρασής των πράσινων στην… οπισθοφυλακή, το -7 έγινε +7 (62-55) και στη συνέχεια +10 (67-57) με τον Καλάθη να αρχίζει τη… δουλειά του (ασίστ) και τον Θανάση να οργιάζει στις δύο πλευρές του παρκέ, βάζοντας σερί γκολ-φάουλ. Ωστόσο, στη συνέχεια αποσύρθηκε στον πάγκο με τέσσερα φάουλ και ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να ροκανίσει τη διαφορά στους πέντε (67-62). Ξεκάθαρος πρωταγωνιστής ο Θανάσης στο 26-14 του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός είχε βρει τον ρυθμό του, αλλά και τις διόδους ώστε να φτιάξει φάσεις και να βρίσκει εύκολα ή δύσκολα, λύσεις στην επίθεση, με τον Καλάθη και τον Λεκαβίτσιους να παίζουν μαζί στο παρκέ, με τον Νικ να συνεχίζει τη δουλειά του, τον Λέκα να βάζει κρίσιμα σουτ,τον Παπαπέτρου να… ξεμπουκώνει και τον Γκιστ να μπαίνει… δυναμικά στην εξίσωση (81-72, 35′). Στο τελευταίο μέρος, το πάρτι είχε… αρχίσει με τον Λεκαβίτσιους φοβερό και τον Παπαπέτρου να σκοτώνει την παλιά του ομάδα με τρίποντο που έβαλε… τελεία στη νίκη του Παναθηναϊκού.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 41-48, 67-62, 93-80

Exit mobile version