ΜΠΑΣΚΕΤ

Βουγιούκας: «Να ξεχάσουμε το παρελθόν και να γυρίσουμε σελίδα»

Οι δηλώσεις του Ίαν Βουγιούκα κατά την αναχώρηση της αποστολής για το ματς με τη Χίμκι στη Ρωσία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ίαν Βουγιούκας λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας για Μόσχα:

«Ερχόμαστε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην Μπασκόνια που δείξαμε αρκετές αδυναμίες. Δεν παίξαμε μέσα στην εβδομάδα γιατί η μισή ομάδα ήταν άρρωστη. Πηγαίνουμε για μία δύσκολη αποστολή αλλά έχουμε δουλέψει καλά τις τελευταίες δύο ημέρες. Η Χίμκι είναι μία ταλαντούχα ομάδα που δεν έχει ξεκινήσει καλά την σεζόν. Θα παίξει χωρίς τον Σβεντ αλλά ειδικά στην έδρα της είναι επικίνδυνη. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον ρυθμό της και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή.

Για την απουσία του Σβεντ  και το πλάνο: «Όταν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην Ευρώπη που παίρνει τόσες επιθέσεις πάνω τους, είναι ευκαιρία για τους υπόλοιπους παίκτες να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Έχουν κίνητρο και παραμένουν επικίνδυνοι.

Σε Μπασκόνια και Εφές δώσαμε εύκολα καλάθια στο transition. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Σε σουτ που παίρνουμε από την γωνία πρέπει κάποιοι να πάνε για το ριμπάουντ και άλλοι στην άμυνα. Θα τρέξουμε όταν μπορούμε αλλά στο 5 εναντίον 5 να έχουμε το δικό μας τέμπο».

Για τα εκτός έδρας παιχνίδια: «Η νίκη στην Μπουντούτσνοστ πήρε αξία γιατί εκεί έχασε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπασκόνια. Είναι υπολογίσιμη ομάδα. Όταν παίζεις εκτός έδρας είναι διαφορετικό από το παίζεις στο ΟΑΚΑ μπροστά στους φιλαθλους. Να ξεχάσουμε το παρελθόν, να ξεκινήσουμε μία καινούρια σελίδα για να βγάλουμε το ψυχολογικό μειονέκτημα».

Exit mobile version