EUROLEAGUE

Προς απόρριψη η ένσταση του Παναθηναϊκού

Η Euroleague τοποθετήθηκε για την ένσταση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για τα χαμένα δευτερόλεπτα στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο.

Η Euroleague τοποθετήθηκε για την που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για τα 13 χαμένα δευτερόλεπτα στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

H αρμόδια επιτροπή που εξέτασε την εν λόγω φάση απεφάνθη ότι ορθώς έτρεξε ο χρόνος από τα 2:01, καθώς όπως εξηγείται, σύμφωνα με τους κανόνες της FIBA (άρθρο 49:2), ο χρόνος σταματά μετά από καλάθι μόνο εντός των δύο τελευταίων λεπτών της τετάρτης περιόδου ή της παράτασης.

Η αναφορά είναι η εξής:

«Επομένως, το ρολόι του παιχνιδιού συνέχισε να τρέχει προς τα κάτω, δεδομένου ότι η μπάλα πέρασε εξ ολοκλήρου από το καλάθι με 2:01 αριστερά στο ρολόι του παιχνιδιού. Η μπάλα έπειτα χτύπησε στους Θανάση Αντεκουντούμπο και Νικ Καλάθη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Αθηνών. Ο Τζεφ Μπρουκς της Ολίμπια Μιλάνο ήταν τοποθετημένος πίσω από την τελική γραμμή έτοιμη να επαναφέρει την μπάλα ωστόσο, αυτή κύλησε μακριά από αυτόν. Έτσι, ο διαιτητής πήρε την μπάλα επάνω. Σύμφωνα με το Άρθρο 17.3.3. των επίσημων κανόνων μπάσκετ της FIBA ​​2018:

“Όταν το ρολόι του παιχνιδιού δείχνει δύο λεπτά ή λιγότερα, ο διαιτητές πρέπει να κάνει σήμα στους παίκτες πριν γίνει η επανφορά στο παρκέ”.

Εάν ένας αμυντικός παίκτης: Μετακινεί οποιοδήποτε μέρος του σώματος του πάνω από τη γραμμή οριοθέτησης για να παρεμποδίσει την επαναφορά, ή βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 1 μ. Από τον παίκτη που κάνει την επαναφορά, όταν ο χώρος εισόδου έχει απόσταση μικρότερη από 2 μέτρα, αποτελεί παραβίαση και οδηγεί σε τεχνικό φάουλ”.

Ως εκ τούτου, ο διαιτητής σωστά έκανε το σήμα και έδωσε την μπάλα στον Μπρουκς για την επαναφορά. Η καταμέτρηση των πέντε δευτερολέπτων ξεκίνησε όταν η μπάλα ήταν στην διάθεση του παίκτη, με 1:51″ να απομένουν για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Η μπάλα πέρασε στον Κέρτις Τζέρελς της Ολίμπια Μιλάνο με 1:50″ στο χρονόμετρο».

Exit mobile version