ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Προβληματικός ο Παναθηναϊκός στη Λαμία

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-0: Οι «πράσινοι» έφυγαν άπραγοι για ακόμη μια φορά από τη Λαμία (52' Μπερτόλιο), πληρώνοντας την προβληματική τους εικόνα στην άμυνα, αλλά και στις επιθετικές επιλογές τους, χάνοντας μεγάλες φάσεις για να πετύχουν έστω ένα τέρμα.

Προβληματικός ο Παναθηναϊκός στη Λαμία

ΛαμίαΠαναθηναϊκός 1-0: Οι «πράσινοι» έφυγαν άπραγοι για ακόμη μια φορά από τη Λαμία (52′ Μπερτόλιο), πληρώνοντας την προβληματική τους εικόνα στην άμυνα, αλλά και στις επιθετικές επιλογές τους, χάνοντας (ιδίως στο δεύτερο μέρος με Μακέντα και Καμπετσή) μεγάλες φάσεις για να πετύχουν έστω ένα τέρμα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός είχε να διαχειριστεί την αναγκαιότητα της νίκης στη Λαμία, για να παραμείνει σε τροχιά πεντάδας, μπαίνοντας σε μια έδρα όπου είχε αποτύχει στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις του (δύο ήττες και μία ισοπαλία). Αυτή τη φορά, ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ ήταν σε καλή κατάσταση, εν αντιθέσει με τους «πράσινους», οι οποίοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα και να την κυκλοφορήσουν σωστά, ώστε να απειλήσουν τον Σαράνοφ.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.240 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία υπέρ τους και πιέζοντας την αναποτελεσματική αμυντική γραμμή του τριφυλλιού με τον άξονα Μπερτόλιο – Μπαράλες, έφτιαξαν φάσεις όπως αυτή του 22ου λεπτού (σουτ του Μπαράλες – μπλόκαρε ο Διούδης), αλλά και εκείνη του 41′, όταν ο Μπερτόλιο «τρύπησε» την άμυνα του Παναθηναϊκού, με το τελείωμά του να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Η απάντηση της ομάδας του Δώνη ήρθε με κύριο εκφραστή τον Μακέντα. Ο Ιταλός έχασε δύο φάσεις, όπως στο 29′, όταν πήρε το… ριμπάουντ από το τσίμπημα του Μουνιέ και από καλή θέση πλάσαρε άουτ, αλλά και στο 40′, όταν έκανε… τσαφ από τη σέντρα του Χατζηγιοβάνη.

Το δίδυμο Μπαράλες – Μπερτόλιο είχε δημιουργήσει αρκετά θέματα στο δίδυμο Κολοβέτσιου – Μαυρομμάτη. Ό,τι δεν κατάφεραν οι δυο τους στο πρώτο μέρος, ήρθε στο 52ο λεπτό. Ο πρώτος έστρωσε με κεφαλιά τη μπάλα στον δεύτερο και εκείνος με ωραίο σουτ νίκησε τον Διούδη, φέρνοντας σε μειονεκτική θέση τον Παναθηναϊκό που συνέχιζε να ψάχνει τρόπους ώστε να γίνει αισθητός στην αντίπαλη περιοχή.

Η πρώτη κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε με τη συμπλήρωση μιας ώρας ματς, όταν ο Μουνιέ έδωσε τη θέση του στον Όμρι Άλτμαν, ο οποίος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση δέκα μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ στο Φάληρο. Ένα λεπτό μετά την αλλαγή, ο Σαράνοβ έβγαλε ενστικτωδώς το σουτ του Γιόχανσον και στη συνέχεια, ο Μακέντα από πλάγια θέση τελείωσε άτσαλα, αδυνατώντας να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Εφόσον αυτές οι δύο μεγάλες φάσεις δεν κατέληξαν στα δίχτυα της Λαμίας, ο Δώνης ρίσκαρε κι άλλο, περνώντας στο ματς τον Καμπετσή αλλά και τον Βέργο, διατηρώντας τον Φεντερίκο Μακέντα μέσα. Όλα τα διαθέσιμα επιθετικά «όπλα» της ομάδας ήταν στο γήπεδο, προσπαθώντας να φέρουν, έστω ένα γκολ. Οι «πράσινοι» είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, γυρίζοντάς την εκτός περιοχής των γηπεδούχων, δίχως όμως να βρουν την κατάλληλη δίοδο ώστε να σκοράρουν.

H Λαμία μαζεύτηκε όλη έξω από τα «καρέ» του Σαράνοβ για να κρατήσει το αποτέλεσμα, κάτι που εν τέλει συνέβη, με τον Καμπετσή να χάνει τεράστια ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό για την ισοφάριση, στέλνοντας τη μπάλα άουτ από δύο μέτρα απόσταση. Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός έφυγε για ακόμη μια φορά… άπραγος από τη Φθιώτιδα, γνωρίζοντας ήττα με ίδιο σκορ όπως στο πρώτο ματς για τη φάση των «16».

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Μπλάζιτς (36′ λ.τρ Μπουλούλης), Δημούτσος, Τομάς, Καραμάνος, Μπερτόλιο (66′ Επστάιν), Μπαράλες

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Δώνης (78′ Βέργος), Κάτσε, Μουνιέ (59′ Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης  (73′ Καμπετσής), Μπουζούκης, Μακέντα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.