ΚΛΕΙΣΙΜΟ
SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 1-3: Περίπατος στη Ριζούπολη, ζωγράφισε ο Μακεντα

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 1-3: Οι πράσινοι είχαν εύκολο έργο κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, σκοράροντας τρεις φορές, με τους Χατζηθεοδωρίδη, Καμπετσή και Μακέντα. Εξαιρετικό το γκολ του Ιταλού, που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και απάντησε στο τέρμα που είχε σημειώσει νωρίτερα ο Απόλλωνας (Βαφέας)

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 1-3: Περίπατος στη Ριζούπολη, ζωγράφισε ο Μακεντα

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός 1-3: Οι πράσινοι είχαν εύκολο έργο κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, σκοράροντας τρεις φορές, με τους Χατζηθεοδωρίδη, Καμπετσή και Μακέντα. Εξαιρετικό το γκολ του Ιταλού, που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και απάντησε στο τέρμα που είχε σημειώσει νωρίτερα ο Απόλλωνας (Βαφέας)

Το ματς

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχές σε παίκτες όπως ο Αποστολάκης, που έκανε ντεμπούτο στη Super League, ο Κότσαρης, που επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ αλλά και ο Στάικος.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 37.039 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από τα πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να επιτεθεί, επιβάλλοντας τον ρυθμό του και ψάχνοντας το γκολ που θα απλοποιήσει τα πράγματα στο ματς της Ριζούπολης. Κάτι που εν τέλει πέτυχε από στημένη φάση, στο 19ο λεπτό. Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης εκτέλεσε φάουλ από θέση πλάγια δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Αστρά (0-1, 19′).

Οι πράσινοι σημείωσαν το γκολ που ήθελαν και συνέχισαν την προσπάθεια για δεύτερο. Ωστόσο, πλην των στημένων φάσεων, δεν μπόρεσαν να βρουν διόδους για κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ των γηπεδούχων. Κάπως έτσι, το ημίχρονο έληξε στο 1-0 για το τριφύλλι που είχε την αναμέτρηση υπό τον έλεγχό του.

Η ομάδα του Δώνη συνέχισε στο ίδιο τέμπο και κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, προτού συμπληρωθούν πέντε λεπτά παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο. Πάλι από στημένη φάση, με εκτελεστή τον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος έβγαλε πάσα στον Κουρμπέλη και ο αρχηγός με γύρισμά του έβγαλε πάρε-βάλε φάση στον Καμπετσή που σκόραρε με ευκολία (0-2, 49′).

Κι ενώ φαινόταν πως όλα είχαν κριθεί στη Ριζούπολη, μετά το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού αλλά και την αποβολή του Μπετινέλι στο 54′ (για σκληρό φάουλ στον Δώνη), οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να επιστρέψουν στο ματς. Στο 73ο λεπτό, έπειτα από φάουλ του Ντούρσο, ο Βαφέας έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Κότσαρη, ο οποίος είχε βγει για να διώξει (1-2, 73′).

Η μείωση του σκορ δεν έφερε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο Δώνης επέλεξε να ρίξει στο ματς τον Αρμενάκα (ντεμπούτο στη Super League) και λίγο αργότερα είδε τον Φεντερίκο Μακέντα να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ, με ατομική προσπάθεια εντός περιοχής, η οποία ολοκληρώθηκε με τελείωμα κλάσης (1-3, 78′).

Κάπως έτσι, με αυτόν τον ωραίο τρόπο, ο Παναθηναϊκός πήρε το διπλό στη Ριζούπολη, επιστρέφοντας στις νίκες. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο γκολ, αλλά ο Εμμανουηλίδης νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Αστρά στο 88ο λεπτό.

Απόλλων Σμύρνης (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Στάθης, Κύργιας, Βαφέας, Ναδάλες, Κοντοές (57′ Ντούρσο), Γκίνο, Μπεντινέλι, Γαρουφαλιάς (61′ Ελ Χέλβε), Βάρκας, Αγρόδημος

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Αποστολάκης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Στάικος (85′ Χατζηγιοβάνης), Χατζηθεοδωρίδης (76′ Αρμενάκας), Καμπετσής (83′ Eμμανουηλίδης), Μακέντα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.