BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 89-51: Πάρτι στο παρκέ, γιορτή και στην εξέδρα!

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 89-51: Οι "πράσινες" οικογένειες ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στο κάλεσμα της ΚΑΕ για την ημέρα παιδιού και η ομάδα του Ρικ Πιτίνο αποζημίωσε τον κόσμο, χαρίζοντας σκορ και θέαμα στην άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Εξαιρετικοί οι Παπαγιάννης και Μήτογλου, διψήφιοι οι Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Τόμας και Θανάσης.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 89-51: Οι “πράσινες” οικογένειες ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στο κάλεσμα της ΚΑΕ για την ημέρα παιδιού και η ομάδα του Ρικ Πιτίνο αποζημίωσε τον κόσμο, χαρίζοντας σκορ και θέαμα στην άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Εξαιρετικοί οι Παπαγιάννης και Μήτογλου, διψήφιοι οι Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Θανάσης.

Πρώτος σκόρερ ο Τόμας με 13 πόντους. Ακολούθησαν οι Παπαγιάννης (12π-8ρ), Παπαπέτρου και Μήτογλου (11π έκαστος), Θανάσης (10π), αλλά και ο Λοτζέσκι, ο οποίος έβαλε 10 πόντους στην επιστροφή του στο ρόστερ της Basket League.

Το ματς

Έχοντας κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη-πρόκριση επί της Μπουντούτσνοστ αλλά και κίνητρο να αφήσει πίσω του το στραβοπάτημα στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης (6π στο πρώτο δεκάλεπτο) είχε τα… κέφια του, αλλά ο ΠΑΟΚ έβρισκε τρόπο να πλησιάσει, “χτυπώντας” από την περιφέρεια με τον άλλοτε παίκτη του τριφυλλιού, Μιλένκο Τέπιτς. Με το ίδιο “νόμισμα” φρόντισε να απαντήσει και ο Παναθηναϊκός, με τους “πράσινους” να έχουν καλά ποσοστά έξω από τα 6.75μ (4/5) και να φτάνουν στο +8 με τον Λοτζέσκι να προλαβαίνει τον χρόνο (24-16, 10′).

Στη συνέχεια, ακολούθησε… μονόλογος. Ο Καλαϊτζάκης πήρε θέση ως δίδυμο με τον Καλάθη στα γκαρντ, η ευστοχία συνεχίστηκε (Μήτογλου) και η άμυνα έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά της. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός πως στα μισά της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 12-0, φτάνοντας στο +20 (36-16, 15′). Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παπαγιάννη να συνεχίζει το “πάρτι” (12π – 5ρ) και τον Καλαϊτζάκη να φιλοδωρεί με δύο τάπες τους αντιπάλους του (46-28).

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια μπορεί να βρήκε τον Παναθηναϊκό ένα κλικ πιο “αργό”, ωστόσο τίποτα δεν ξέφυγε από τον έλεγχο των πρασίνων. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συμμαζέψει τη διαφορά, αλλά ο Παπαγιάννης μάζευε τα ριμπάουντ και ο Παπαπέτρου με τον Βουγιούκα εκτελούσε με συνέπεια (59-34, 25′). O ανεβασμένος Μήτογλου και ο εξίσου ορεξάτος Θανάσης, πήραν στις πλάτες τους την επίθεση, φτάνοντας τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 30 πόντους, μετατρέποντας το τελευταίο δεκάλεπτο σε… τυπική διαδικασία (71-40, 30′).

Ο… ιπτάμενος Θανάσης έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της με μια εξαιρετική προσπάθεια (78-43, 35′) και πλέον άπαντες περίμεναν να δουν το τελικό εύρος της διαφοράς στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, με το ματς να λήγει στο 89-51.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 46-28, 71-40, 89-51

Exit mobile version