ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός – Προμηθέας 87-76: Δυνατή πρόβα τζενεράλε και τώρα… Ρεάλ!

Παναθηναϊκός - Προμηθέας 87-76: Η ομάδα του Πιτίνο είχε το μυαλό της περισσότερο στα ματς με τη Ρεάλ και δέχθηκε αρκετή "πίεση" από τον αξιόμαχο Προμηθέα, με τους Καλάθη και Παπαπέτρου να οδηγούν τους "πράσινους" σε ακόμη μια νίκη στην Basket League. Αγωνία για Γκιστ.

Παναθηναϊκός - Προμηθέας 87-76: Δυνατή πρόβα τζενεράλε και τώρα... Ρεάλ!

Παναθηναϊκός – Προμηθέας 87-76: Η ομάδα του Πιτίνο είχε το μυαλό της περισσότερο στα ματς με τη Ρεάλ και δέχθηκε αρκετή “πίεση” από τον αξιόμαχο Προμηθέα, με τους Καλάθη και Παπαπέτρου να οδηγούν τους “πράσινους” σε ακόμη μια νίκη στην Basket League. Αγωνία για Γκιστ.

Στους 19 ο Καλάθης, στους 16 ο εξαιρετικός Παπαπέτρου. 13 οι πόντοι του Τόμας.

Το ματς

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.610 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Νευρική αρχή για τον Παναθηναϊκό στο ματς, με την αστοχία να είναι εμφανής από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Κι ενώ η ομάδα του Πιτίνο έδινε μάχη για να βρει τον ρυθμό της (12-12, 6′), το step up έγινε από την αξιόλογη ομάδα του Μάκη Γιατρά. Τρία τρίποντα στη λήξη του δεκαλέπτου, έφεραν τους Πατρινούς στο +7 (14-21, 10′), κάτι που έδειξε πως οι “πράσινοι” έπρεπε να ανεβάσουν την απόδοσή τους.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου να κυριαρχούν (20-28), ωστόσο στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός πήρε “μπρος” και με επιμέρους σερί  18-3 (38-31) πέρασε μπροστά στο σκορ, με τον Λοτζέσκι να βρίσκει ρυθμό. Πάντως, ό,τι κι αν συνέβη στο παρκέ, επισκιάστηκε από το περιστατικό με τον Γκιστ. Ο “Γκιστόπουλος” χτύπησε στο γόνατο σε μια άμυνα κόντρα στον Μπράουν και αποχώρησε κουτσαίνοντας από το παρκέ, με το επιτελείο της ομάδας να πέφτει σύσσωμο πάνω του.

Στο κλείσιμο του ημιχρόνου, ο Προμηθέας βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει ξανά, με τον Μέιερ να κλείνει το ημίχρονο στο 38-34.

Αν κάτι είχε να κρατήσει ο Παναθηναϊκός επιθετικά, ήταν το αλάνθαστο ποσοστό του στις βολές. Αντίθετα, στα δίποντα, τα οποία τους τελευταίους μήνες αποτελούν σημείο αναφοράς, τα πράγματα δεν ήταν όπως άλλες φορές. Η αστοχία και η αδυναμία να τελειώσουν οι λεγόμενες άνετες φάσεις, έφεραν τον Προμηθέα ξανά κοντά στο ματς (44-43, 25′).

Ο Πιτίνο πήρε τάιμ άουτ για να τα ψάλλει στους παίκτες του, με τον Παπαπέτρου να παίρνει στη συνέχεια τη “μπαγκέτα” και με σερί πόντους να δίνει “αέρα” στους “πράσινους”, που στη συνέχεια… χάθηκε, καθώς ο αξιόμαχος Προμηθέας, δεν ήθελε να αφήσει το ματς από τα χέρια του, μειώνοντας στους πέντε (60-55).

Το ματς έγινε και ντέρμπι στην τελική του ευθεία, με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να κρατήσει τις διαφορές που έχτιζε με τα ξεσπάσματά του (72-71, 35′), με τους Πατρινούς να συνεχίζουν την πίεση με οδηγό τον Έλις και τον Πιτίνο να παίρνει νέο τάιμ άουτ ώστε να… ξαναβάλει τις φωνές στους παίκτες του. Τα πάντα ξεκαθάρισαν από τα 6.75μ. με τον Τόμας να στέλνει τον Παναθηναϊκό στο +9, οδηγώντας την ομάδα σε ακόμη μια νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 38-34, 60-55, 87-76

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.