ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PANATHINAIKOS24.GR

“Οι συμβουλές του Πιτίνο, η δουλειά το καλοκαίρι και το όραμα Γιαννακόπουλου”

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μιλάει αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr για τη σεζόν που πέρασε, το challenge του Ρικ Πιτίνο, το νέο "συναπάντημα" με τον Αργύρη Πεδουλάκη, τον οποίον γνωρίζει καλά, τους προσωπικούς του στόχους αλλά και το όραμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, έπειτα από το πέρασμά του από το ΝΒΑ. Αφού πέρασε ένα διάστημα επαναπροσαρμογής στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ο Γιώργος Παπαγιάννης εμφανίστηκε…δριμύτερος, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο νεαρός σέντερ, ο οποίος θεωρείται –όχι άδικα- ένα από τα πιο δυνατά πρότζεκτ του ελληνικού μπάσκετ στη θέση του σέντερ, μίλησε στο Panathinaikos24.gr για την περσινή σεζόν, τη συνύπαρξή του με τον Ρικ Πιτίνο και όσα έμαθε από τον Αμερικανό hall of famer, αλλά το νέο συναπάντημά του με τον κόουτς Πεδουλάκη, τον οποίον γνωρίζει αρκετά καλά.

Παράλληλα, μίλησε για την προσωπική δουλειά που έκανε το τελευταίο διάστημα, στοχεύοντας σε μια ακόμη πιο δυνατή σεζόν, κλείνοντας με αναφορά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το όραμά του, αλλά και τον κόσμο, τον έκτο παίκτη της ομάδας…

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 45.494 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– Είδαμε την ομάδα, αλλά και κατ’ επέκταση εσένα, να ανεβάζετε κατακόρυφα την απόδοσή σας με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο. Ποια πιστεύεις ότι ήταν η κυριότερη «παρέμβασή» του;

Ο Ρικ Πιτίνο φρόντισε αρχικά στο να δώσει μια απαραίτητη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα. Η κίνησή του αυτή, επηρέασε με θετικό τρόπο όλους τους παίκτες του ρόστερ, κάτι που φάνηκε και στο παρκέ.

Η παρουσία του μας έδωσε ώθηση αλλά και χαρά, για όσο διάστημα έμεινε στον πάγκο της ομάδας. Μάθαμε αρκετά από εκείνον, τον ευχαριστούμε για όσα έδωσε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια. Σίγουρα, η παρουσία του ήταν ένα από τα δυνατά σημεία της περασμένης σεζόν.

– Ο κόουτς είχε αναφερθεί αρκετές φορές για εσένα δημοσίως. Δεδομένου του ότι έχει μια ευχέρεια με τις ατάκες και τις συμβουλές, σίγουρα θα σου έχει πει πολλά ξεχωριστά πράγματα κατ’ ιδίαν…

Κρατάω πολλές από τις ατάκες του, σίγουρα έχω να θυμάμαι και θα κρατήσω αρκετές από αυτές ως συμβουλές σε προσωπικό και αγωνιστικό επίπεδο. Το κυριότερο όλων, όσον αφορά τη συναναστροφή μου μαζί του αφορούσε τα challenge που μου έβαζε πριν από κάθε παιχνίδι.

Πάντα είχε να μου θέσει ένα συγκεκριμένο στόχο, το να φτάσω δηλαδή έναν συγκεκριμένο αριθμό ριμπάουντ, πόντων, κοψιμάτων, ή το να κάνω. Η διαδικασία αυτή αποτελούσε ένα έξτρα κίνητρο για εμένα. Μου άρεσε πολύ αυτή η διαδικασία, όπως πιστεύω και σε κάθε παίκτη, ο οποίος θέλει άλλωστε να αποδεικνύει στον προπονητή του κάθε φορά, πως μπορεί να τα καταφέρει.

– Η χρονιά έκλεισε με την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Πως αντιμετωπίσατε το γεγονός πως απέναντί σας δεν βρισκόταν ο παραδοσιακός αντίπαλος σας, ο Ολυμπιακός;

Το σκεπτικό της ομάδας ήταν ξεκάθαρο. Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε τη δουλειά μας και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ο Προμηθέας έβαλε τα δυνατά του και εμφανίστηκε ανταγωνιστικός, ειδικά στο ματς της Πάτρας και εμείς από την πλευρά μας δείξαμε σοβαρότητα και φτάσαμε στον στόχο μας.

– Η νέα σεζόν θα έχει διαφορετικό πρόσωπο στην άκρη του πάγκου. Πως σου φαίνεται το νέο συναπάντημα με τον Αργύρη Πεδουλάκη;

Γνωρίζω πολύ καλά τον Αργύρη Πεδουλάκη. Έχω συνεργαστεί μαζί του από πολύ μικρή ηλικία και συγκεκριμένα από τα 13 μου χρόνια, όταν πήγα στο Περιστέρι. Ο κόουτς Πεδουλάκης ήταν στην ομάδα και στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν πριν φύγω για τις ΗΠΑ. Είναι ένας άνθρωπος που με έχει βοηθήσει αρκετά και όλοι γνωρίζουν πόσο τον εκτιμώ.

Προσωπικά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε να βοηθήσω την ομάδα, αλλά και να δώσω χαρά στον κόσμο στη διοίκηση αλλά και στον κόουτς, ώστε να τον βγάλω ασπροπρόσωπο με τις επιδόσεις μου στο παρκέ.

– Τι στοιχεία πιστεύεις ότι θα δούμε στον Παναθηναϊκό του 2020;

Η αμυντική συμπεριφορά μας θα παίξει σημαντικό ρόλο φέτος, κυρίως στην Ευρωλίγκα. Οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν να ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο, κάτι που φαίνεται από το σύνολο των μεταγραφών που έχουν γίνει ως τώρα, κάνοντας την σεζόν που έρχεται ακόμη πιο ανταγωνιστική. Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι η αμυντική μας λειτουργία θα αποτελέσει ένα άκρως σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού μας.

Πέρα απ’ αυτό, θα παίξει ρόλο το πόσο μπορούμε, ο καθένας ξεχωριστά και συνολικά ως ομάδα να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και τους εαυτούς μας για να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο παρκέ.

– Η Ευρωλίγκα γίνεται ακόμη πιο ανταγωνιστική, έχουν υπάρξει και αλλαγές (προστέθηκαν δύο ομάδες στη διοργάνωση). Πως βλέπεις τις νέες συνθήκες;

Σαφώς και «μετράμε» τις αλλαγές που έγιναν στην Ευρωλίγκα, αλλά από την άλλη πλευρά, είμαστε επαγγελματίες παίκτες και είναι η δουλειά μας το να προσαρμοζόμαστε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και να προσπαθούμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Είμαστε ευλογημένοι, αν θες, γιατί μπορέσαμε να κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα.

– Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη προχωρήσει σε ορισμένες προσθήκες. Πως τις βλέπεις;

Πιστεύω ότι ο καθένας απ’ αυτούς που ήρθαν αλλά και όσους είναι να έρθουν στον Παναθηναϊκό, θα βάλει το λιθαράκι του ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή σεζόν και η ομάδα να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.

– Τι στόχους έχεις θέσει εσύ προσωπικά, ενόψει της νέας σεζόν; Μια τέλεια χρονιά για εσένα θα ήταν…;

Προσωπικά, έχω βάλει στόχο να εμφανιστώ ακόμη καλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Η δουλειά για εμένα δεν θα αρχίσει στην προετοιμασία, καθώς έχω ήδη φροντίσει να ξεκινήσω το πρόγραμμά μου. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος έβαλα μπροστά το ατομικό μου πρόγραμμα, το οποίο ήταν γεμάτο διπλές και τριπλές προπονήσεις, ούτως ώστε να αντιμετωπίσω τον κάθε αντίπαλο ψηλό, στα ματς που έρχονται. Θέλω να γίνω καλύτερος κι αυτό θα συμβεί μόνο μεσω δουλειας.

Θα ήθελα να έχω κατακτήσει κάθε διαθέσιμο τρόπαιο, τόσο με τον Παναθηναϊκό, αν είναι δυνατόν και να έχω ένα μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα. Τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω; Αν συμβεί αυτό θα πρόκειται για μία τέλεια σεζόν.

– Κεφάλαιο «Εθνική Ομάδα». Είσαι μέσα στα ονόματα που κλήθηκαν από τον κ. Σκουρτόπουλο και σε λίγες ημέρες θα αρχίσετε την προετοιμασία με τους υπόλοιπους διεθνείς…

Η Εθνική Ομάδα αποτελεί την ύψιστη τιμή που μπορεί να σου προσφέρει η ενασχόληση με το μπάσκετ. Το να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι μια τεράστια τιμή. Θεωρώ ότι όσοι επιλεχθούν για την Κίνα θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε μια από τις πιο ανταγωνιστικές δωδεκάδες των τελευταίων ετών. Πάνε πολλά χρόνια από το τελευταίο μας μετάλλιο, μακάρι φέτος να μας δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουμε στο βάθρο.

– Το τελευταίο διάστημα, στην επικαιρότητα υπάρχει και η πρωτοβουλία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που αφορά τον σύλλογο. Ποια η γνώμη σου;

Όλοι βλέπουμε και γνωρίζουμε το πόσο αγαπάει τον Παναθηναϊκό ο κ. Γιαννακόπουλος. Οι κινήσεις του δείχνουν ότι έχει τις καλύτερες προθέσεις ώστε να συσπειρώσει τον κόσμο κάτω από το όραμα μιας Παναθηναϊκής Ιδέας και να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για όλα τα τμήματα.

– Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

Δεν έχουμε παρά να πούμε ένα ευχαριστώ στον κόσμο μας που έρχεται στο γήπεδο. Παρά το γεγονός πως πέρσι –στο πρώτο μισό- δεν πήγαμε όσο καλά φανταζόμασταν, οι οπαδοί μας ήταν εκεί και μας βοήθησαν αρκετά. Είναι ο έκτος παίκτης μας κι αυτό τα λέει όλα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...