Περίπου 300.000 ευρώ ήταν η πρόταση που έφτασε για την πώληση του Μακέντα. Όσο ανάγκη κι αν έχουν από χρήματα τα ταμεία της ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη την προσφορά των Καταριανών. Ο Μακέντα είναι ο βασικός επιθετικός της ομάδας. Και ως τέτοιος αντιμετωπίζεται σε μια διαπραγμάτευση. Και ο Παναθηναϊκός δεν ξεπουλάει.

Ο Νταμπίζας έστειλε το μήνυμα και στη συγκεκριμένη ομάδα αλλά και σε πιθανούς άλλους ενδιαφερόμενους για τον Ιταλό. Ούτε καν τα… τριπλάσια δεν είναι αρκετά για να φύγει από τον Παναθηναϊκό ο Μακέντα, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα σε μια εποχή που η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα και αναγεννήθηκε.

Κι από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός του έδωσε τη συγκεκριμένη ευκαιρία, σε μια εποχή που δεν έβρισκε ομάδα ούτε στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, τότε είναι λογικό και οι πράσινοι να θέλουν μια πρόταση που θα καλύπτει όλα αυτά τα δεδομένα. Ανέβασε την τιμή του παίκτη, άρα δεν μπορεί να τον πουλήσει φτηνά. Τόσο απλά.

Γι’ αυτό και η τιμή εκκίνησης για τον παίκτη ορίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ το λιγότερο. Κάτω απ’ αυτό το ποσό ο παίκτης δεν πωλείται, κάτι που έχει μεταφέρει ο Νίκος Νταμπίζας σε όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον παίκτη. Φυσικά, το να πουληθεί ο Μακέντα σε αυτό το ποσό είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως απίθανο, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός δεν έφερε ποτέ θέμα πώλησής του στο τραπέζι. Ούτε τον έβγαλε στη… βιτρίνα.