Ο Νικ Καλάθης είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού εντός παρκέ. Μετά την απόσυρση του Δημήτρη Διαμαντίδη, έχει πάρει τα «κλειδιά» της ομάδας, εντός παρκέ, ωστόσο φροντίζει, όποτε του δίνεται η ευκαιρία να βοηθάει και εκτός γηπέδου, στον τομέα των μεταγραφών. Ο Νικ δεν προτείνει υποψήφιους στόχους, ούτε… παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις, κάτι που αποτελεί δουλειά της διοίκησης και των ιθυνόντων, αλλά κατά καιρούς έχει κάποιο μερίδιο στα deals που έχουν κλείσει οι «πράσινοι» κατά καιρούς, κυρίως όσον αφορά τους παίκτες από τις ΗΠΑ.

Ο Καλάθης είναι γνωστό όνομα πέραν του Ατλαντικού από τη θητεία του στο ΝΒΑ και ως εκ τούτου, δεν είναι κρυφό το γεγονός πως υπήρξαν περιπτώσεις παικτών που θέλησαν να μιλήσουν με τον Νικ, όσο βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό.

Φέτος, ο Καλάθης έχει συμβάλλει με τον τρόπο του, μιλώντας με τον Ταϊρίς Ράις, όπως είχε αποκαλύψει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο sdna.gr: «Eίχα μια συνομιλία με τον Ταϊρίς Ράις. Χάρηκα που θα έρθει να παίξουμε μαζί, πιστεύω πως θα ταιριάξουμε. Ήταν μια εξαιρετική επιλογή για εμάς».

Παράλληλα, ο Νικ επικοινώνησε και με το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Τζίμερ Φριντέτ. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ, σε δηλώσεις του στην «Πράσινη», παραδέχθηκε ότι πριν υπογράψει θέλησε να συμβουλευτεί τον Καλάθη, ο οποίος του είπε τα καλύτερα για τον εξάστερο: «Γνωρίζω τον Νικ, είχαμε παίξει αντίπαλοι όταν ήμασταν νεότεροι. Είναι ένα σπουδαίο παιδί κι ένας εξαιρετικός παίκτης, ο οποίος έκανε εκπληκτικά πράγματα στην Euroleague. Πριν υπογράψω μίλησα μαζί του για το ενδεχόμενο να έρθω στον Παναθηναϊκό. Μου είπε τα καλύτερα για την Ελλάδα, το μπάσκετ και φυσικά τον σύλλογο. Είμαι ενθουσιασμένος!»

➡️ Γράψε το σχόλιο σου