ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ούφε Μπεκ ο… πέμπτος! (pics)

Ο Δανός εξτρέμ θα γίνει ο πέμπτος ποδοσφαιριστής από την εν λόγω χώρα, ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης την απόκτηση του 26χρονου Δανού εξτρέμ, Ούφε Μπεκ, ο οποίος γίνεται ο πέμπτος εκπρόσωπος της χώρας στο τριφύλλι. Το “πάρε – δώσε” του Παναθηναϊκού με τη Δανία άρχισε πριν από τρεις δεκαετίες, με τον Κλάους Νίλσεν να είναι ο πρώτος παίκτης από τη χώρα που φόρεσε την πράσινη φανέλα. Ο Νίλσεν κατέγραψε 20 συμμετοχές τη σεζόν 1988-89, σκοράροντας έξι φορές.

Ο επόμενος Δανός ήταν και ο πιο σημαντικός. Το 1999 ήρθε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Ρενέ Χένρικσεν και για έξι χρόνια, έως το 2005, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην πράσινη άμυνα, φορώντας 136 φορές το τριφύλλι στο στήθος. Ενδιάμεσα, ήρθε στον Παναθηναϊκό και ο Γιαν Μικάελσεν (2001-2004), ο οποίος έμεινε για τρεις σεζόν στην Ελλάδα, σκοράροντας τέσσερις φορές σε 66 συμμετοχές.

Ο τελευταίος εκπρόσωπος της Δανίας πριν από τον Μπεκ, ήταν ο Ράσμους Τελάντερ, ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε με το νέο μεταγραφικό απόκτημα του τριφυλλιού, λέγοντάς του τα καλύτερα για τον Παναθηναϊκό. Ο ταλαντούχος Τελάντερ έμεινε για δύο σεζόν (2015-17) στο τριφύλλι, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί, αντιμετωπίζοντας προβλήματα τραυματισμών. Έπαιξε σε 26 ματς και σκόραρε ένα γκολ.

Exit mobile version