ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε 84-74: Νίκη με show από Φριντέτ και Τόμας

O Τζίμερ Φριντέτ ξεκίνησε "καυτός" (17π), ο Ντεσόν Τόμας (21π) τον ακολούθησε και μαζί με τους Καλάθη - Βουγιούκα οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Φενέρ και στην τρίτη θέση στο δεύτερο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος".

Όπως συνέβη κόντρα στη Μακάμπι, έτσι και στο ματς με τη Φενέρ, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε καλή εκκίνηση (3-9), αλλά η συνέχεια ήταν… διαφορετική. Ο Τζίμερ Φριντέτ ανέλαβε δράση και… απλοποίησε τα πράγματα με τον τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει. Ο 30χρονος μπομπέρ πέτυχε τέσσερα σερί τρίποντα και άλλαξε τα δεδομένα, με τον Ταϊρίς Ράις να παίρνει τη σκυτάλη, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο +3 του πρώτου δεκαλέπτου (24-21).

Σε αντίθεση με το χθεσινό ματς, ο Νικ Καλάθης ήταν περισσότερο αποτελεσματικός, κάτι που προφανώς βοήθησε αρκετά την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Νικ μοίραζε τις ασίστ όπως εκείνος ήξερε, έχοντας αποδέκτες τους Ντεσόν Τόμας, Μπεν Μπεντίλ και Ίαν Βουγιούκα. Ο έμπειρος σέντερ ήταν άκρως θετικός και συνέβαλε στο να ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα για τους “πράσινους”, που έφτασαν μέχρι και το +17, κλείνοντας εν τέλει το ημίχρονο στο 48-33.

Πιο ορεξάτος και αποφασισμένος να δώσει χαρά στο κοινό του, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Καλάθης είχε αναλάβει τη “μπαγκέτα”, μοίραζε τη μπάλα στους σωστούς ανθρώπους και ως εκ τούτου οι πράσινοι έφτασαν μέχρι και στο +19 (61-42), με τη Φενέρ να τρέχει ένα μίνι σερί στο φινάλε, προσπαθώντας να μαζέψει λίγο τη διαφορά (63-49, 30′).

Ορισμένες κακές επιλογές στην επίθεση και μία χαλάρωση στην άμυνα επέτρεψαν στη Φενέρ να πλησιάζει περισσότερο, αλλά ο Ντεσόν Τόμας δεν άφησε τους Τούρκους να θέσουν σε κίνδυνο το προβάδισμα του Παναθηναϊκού. Με δύο τρίποντά του διατήρησε τους “πράσινους” σε διψήφια διαφορά και στη συνέχεια, οι Καλάθης – Βουγιούκας – Τόμας τελείωσαν τη… δουλειά, δίνοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 48-33, 63-49, 84-74

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Exit mobile version