BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός – Προμηθέας 99-68: Πράσινο ξέσπασμα πριν από την Αρμάνι

Ο Παναθηναϊκός "καθάρισε" από νωρίς την υπόθεση νίκη κόντρα στον Προμηθέα, έχοντας εξάδα διψήφιων, με κορυφαίους εκτελεστές τους Μήτογλου - Τόμας και ορεξάτο τον Νικ Καλάθη, λίγες ημέρες πριν από το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Η κύρια αποστολή του Παναθηναϊκού ήταν η νίκη, απέναντι στην ομάδα που αντιμετώπισε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Τα επιμέρους check που έπρεπε να μπουν ήταν η καλή εμφάνιση και η καλή προετοιμασία ενόψει του ματς με την Αρμάνι Μιλάνο. Αν εξαιρεθεί το πρώτο διάστημα του παιχνιδιού, όπου οι πράσινοι παρουσιάστηκαν “μουδιασμένοι” αφήνοντας τον Φίλερ να κάνει το κομμάτι του (9-12), το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Καλάθης οργάνωνε (8 ασίστ), με τις πάσες του να έχουν αποδέκτες τους Ντεσόν Τόμας (συνεχίζει από εκεί που το άφησε) και Γιώργο Παπαγιάννη. Ο μεν πρώτος δημιουργούσε προβλήματα στο ποστ, ενώ ο δεύτερος τελείωνε κάθε προσπάθεια για alley oop. Η τριάδα αυτή (Καλάθης 6 πόντοι – 8 ασίστ, Τόμας 13 πόντοι, Παπαγιάννης 11 πόντοι) οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο άνετο +25 του ημιχρόνου (50-25), με ολίγη από τον… θεαματικό Φριντέτ (8π).

Αν εξαιρεθεί το σερί 7-0 που έτρεξε ο Προμηθέας στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, όταν οι πράσινοι ήθελαν να προσφέρουν θέαμα, κάνοντας αρκετά λάθη, το υπόλοιπο ματς κύλησε εξαιρετικά. Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο πρωταγωνιστής του δευτέρου ημιχρόνου, μαζεύοντας τα ριμπάουντ και βάζοντας αρκετά “παλικαρίσια” καλάθια από το ζωγραφιστό, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να φτάσει και να ξεπεράσει το φράγμα των 30 πόντων. Στα γκαρντ, ο Καλάθης κάθισε στον πάγκο, έχοντας δώσει διψήφιο νούμερο ασίστ, με το δίδυμο Ράις – Παππά να βγάζει αρκετά λεπτά στο παρκέ. Έπειτα, πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Παπαδάκης, σκοράροντας και εκείνος με τη σειρά του, σε ένα δεκάλεπτο όπου το μόνο που θα φανέρωνε είναι η τελική διαφορά στο σκορ, με το ματς να λήγει στο 99-68.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 50-25, 76-48, 99-68

Exit mobile version