ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τι θα γίνει – επιτέλους – με τους διαιτητές;

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζεται από τους διαιτητές σαν μικρή ομάδα. Το VAR ήρθε να αλλάξει τη ζωή μας, αλλά όπως φαίνεται για το τριφύλλι ισχύουν άλλοι κανόνες.

Τι θα γίνει - επιτέλους - με τους διαιτητές;

Ήρθε λοιπόν και ο… κορυφαίος για να ρίξει κι εκείνος την “πιστολιά” του στον Παναθηναϊκό. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ακύρωσε το γκολ του Καμπετσή για φάουλ του Δώνη πάνω στον Κρίστινσον στο πρώτο ημίχρονο, σε μια φάση που με βάση τον κανονισμό δεν μπορεί να του πει κανείς τίποτα. Είχε πιάσει ο Κρίστινσον την μπάλα, άρα η επαφή στη μικρή του περιοχή είναι φάουλ.

Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Σιδηρόπουλος κάνει… όργια. Με μεγαλύτερο το ότι δεν αποβάλλει τον Ουάρντα με απευθείας κόκκινη στη φάση με τον Σένκεφελντ. Με δέκα παίκτες θα έπαιζε η Λάρισα και είχε πολύ χρόνο ακόμα το παιχνίδι.

Αλλά ο Σιδηρόπουλος, παρ’ όλο που είδε τη φάση, αποφάσισε να δώσει κίτρινη. Τα ίδια είχαν γίνει και με τον Μανιάτη στη Νέα Σμύρνη. Έριξε σφαλιάρα στον Περέα, είδε τη φάση ο διαιτητής κι εκεί που και ο ίδιος ο Μανιάτης περίμενε ότι θα αποβληθεί, αντίκρισε κίτρινη κάρτα.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 32.207 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και στη φάση του 96′ ο Σιδηρόπουλος κλείνει τα μάτια. Σε πέναλτι του Μόρα στον Κουρμπέλη. Δεν είναι αυτό που λέμε… καραμπινάτο πέναλτι. Αλλά είναι πέναλτι. Σπρώχνει ο Μόρας τον Κουρμπέλη που σηκώνεται για να πάρει κεφαλιά. Τι άλλο πρέπει να του κάνει; Τον βγάζει απ’ την πορεία του. Πάλι το είδε ο… κορυφαίος, αλλά δεν έδωσε τίποτα.

Ο Αλαφούζος συναντήθηκε με αξιωματούχους της διαιτησίας μετά το ματς με την Ξάνθη και τα… όργια που έγιναν. Όμως τίποτα δεν άλλαξε. Το VAR ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει καλύτερη τη ζωή μας, αλλά στην περίπτωση του Παναθηναϊκού ισχύουν άλλοι κανονισμοί όπως φαίνεται. Και χάνονται βαθμοί από τους διαιτητές. Κάτι πρέπει να γίνει και να αλλάξει όλο αυτό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.