Ερασιτέχνης

Ένας … άκρως Παναθηναϊκός Μαραθώνιος!

Το μέγεθος και η οντότητα του Παναθηναϊκού έγινε αντιληπτή και σήμερα στον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Κώστας Γκελαούζος έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στον Μαραθώνιο καθώς έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ με 2:19.01 και παράλληλα αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας ενώ κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη και όριο για τους ολυμπιακούς αγώνες.

Ο «Γκέλα» έκανε μια εξαιρετική κούρσα επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται και πρόκειται για έναν σπουδαίο δρομέα διεθνούς βεληνεκούς.

Αρκετά καλή ήταν και η παρουσία του «πράσινου» αθλητή Δημήτρη Θεοδωρακάκου που κατέλαβε την πέμπτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενώ ήταν δέκατος στην γενική κατάταξη με 2:28.29.

Ένας ακόμα μεγάλος πρωταγωνιστής του «τριφυλλιού» ήταν ο Νίκος Ρούσσος που έγινε ο πρώτος αθλητής ΑμέΑ του Παναθηναϊκού που διένυσε τον Μαραθώνιο και τερμάτισε σε χρόνιο 3:55.0.

Τέλος, το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στον Μαραθώνιο έδωσαν οι δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού από τον Μαραθώνα και τα Μεσόγεια που αποθέωσαν και έδωσαν τεράστια ώθηση σε όλους τους «λεβέντες με καρδιά» .

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του σημερινού Μαραθωνίου έγινε ο αγώνας 5.000μ. και ο Χρήστος Παπούλιας πήρε την 12η θέση αν και ήταν ταλαιπωρημένος από ίωση.

Exit mobile version