ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Το μεγάλο στοίχημα του Παναθηναϊκού μετά το έπος του ΟΑΚΑ

Η νίκη - ανατροπή επί της ΑΕΚ φέρνει ηρεμία, εξαιρετικό κλίμα και φυσικά τονώνει το ηθικό των ποδοσφαιριστών. Το ζητούμενο, από εδώ και πέρα, είναι οι συνεχόμενες νίκες. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Το μεγάλο στοίχημα του Παναθηναϊκού μετά το έπος του ΟΑΚΑ

Η νίκη – ανατροπή επί της ΑΕΚ φέρνει ηρεμία, εξαιρετικό κλίμα και φυσικά τονώνει το ηθικό των ποδοσφαιριστών. Το ζητούμενο, από εδώ και πέρα, είναι οι συνεχόμενες νίκες. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Οπως γράφαμε και στο χθεσινό άρθρο σε τούτη εδώ τη γωνιά, η χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή, φέρνει πολλά κέρδη για την ομάδα. Δεν είναι μόνο οι πολύτιμοι τρεις βαθμοί, σε ένα κρίσιμο σημείο. Είναι η ηρεμία στη διακοπή, η ανύψωση του ηθικού και η αυτοπεποίθηση που νιώθουν, πλέον, οι ποδοσφαιριστές. Το τελευταίο είναι και πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας.

*Τέτοιες νίκες κάνουν τους παίκτες να πιστεύουν ξανά στους εαυτούς τους. Έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι τα αποτελέσματα που είχε φέρει μέχρι και χθες το τριφύλλι δεν αντικατόπτριζαν τη γενική εικόνα. Επί της ουσίας, η ομάδα φέτος έχει κάνει δυο πολύ κακά ματς. Αυτό με τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο και αυτό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά, οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη έδειχναν μια πρόοδο, αλλά για διαφορετικούς λόγους, με εξαίρεση στα ματς κόντρα σε Ατρόμητο και Πανιώνιο, δεν έπαιρναν τα αποτελέσματα που ήθελαν. Ολο αυτό δημιουργούσε μια κατάσταση μόνιμης μουρμούρας, γκρίνιας, μιζέριας και κάποιες φορές υπερβολών.

*Οι “πράσινοι” μετά το χθεσινό τους ποδοσφαιρικό έπος στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, ανεβάζουν το πεσμένο ηθικό τους και βλέπουν τη συνέχεια όχι με περισσότερη αισιοδοξία, αλλά με σιγουριά. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι το τελευταίο στον αθλητισμό; Όταν βλέπεις τις δυνατότητές σου με αμφιβολία, όταν φτάνεις στο σημείο να αμφισβητείς ακόμη και τον ίδιο σου τον εαυτό, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα είχε εμφανιστεί στο Κορωπί, μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και το… απρόβλεπτο του πράγματος (πότε ζέστη, πότε κρύο).

*Το μεγάλο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό και το ζητούμενο από εδώ και στο εξής είναι να δοθεί συνέχεια στο χθεσινό. Οι “πράσινοι” έχουν μπροστά τους τρία παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου απέναντι σε Παναιτωλικό (εκτός), Αστέρα (εντός) και Βόλο (εκτός), προτού υποδεχθούν τη Λαμία για την έναρξη του δεύτερου γύρου. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει τη νίκη. Τότε θα μπορεί να λέει ότι έχει ξεπεράσει για τα καλά την αγωνιστική του κρίση και προχωράει με σκοπό τα ακόμη καλύτερα, την άνοδο στη βαθμολογία και τη δουλειά για συνεχείς διορθώσεις των λαθών και τον ποδοσφαιρικών ανορθογραφιών.

*Ολα αυτά θα πρέπει, φυσικά, να γίνουν βήμα – βήμα. Δίχως πολλά λόγια, δίχως… τυμπανοκρουσίες, με το κεφάλι κάτω και με ταπεινότητα. Απαιτείται ακόμη δρόμος. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει διπλό στο Αγρίνιο, τότε ο κόσμος θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ και θα είναι πολύς. Ακόμη και οι ξένοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν ζήσει τι σημαίνει πράσινη εξέδρα, θα το αντιληφθούν αν συνεχίσει η ομάδα με την ίδια λογική και με αποτελέσματα. Κακά τα ψέματα, ο πικραμένος φίλος του τριφυλλιού και ο ταλαιπωρημένος από τα διοικητικά βάσανα, θα σηκωθεί από τη θέση του για να πάρει θέση στην κερκίδα μόνο αν η ομάδα πηγαίνει στο χορτάρι καλά. Ας συνεχίσει, λοιπόν, με θετικά αποτελέσματα η ομάδα και όλοι θα δουν τη μεγάλη επιστροφή των οπαδών…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ