Μπάσκετ

Η αφύπνιση ενός παιχταρά… εκατομμυρίων

Ο Ουέσλι Τζόνσον έδωσε απαντήσεις. Ήρθε από τον πάγκο στην τελευταία περίοδο και αποδείχτηκε καθοριστικός. Με τρίποντα, άμυνες και ριμπάουντ.

Ο Ουέσλι Τζόνσον καθόταν στον πάγκο σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Έβλεπε τους συμπαίκτες του να προσπαθούν, να παλεύουν. Αρκετοί αναρωτήθηκαν γιατί μέχρι και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα δεν μπήκε στο παρκέ.

Εκείνη τη στιγμή, στο 36′, με τον χρόνο να τελειώνει και τον κλοιό να στενεύει, ο Πιτίνο έριξε το… κρυφό χαρτί στο παρκέ.

Ο Τζόνσον κλήθηκε, κρύος εντελώς, να μπει στο παρκέ και να αλλάξει την κατάσταση. Και το έκανε. Προτιμήθηκε αντί του Φριντέτ ή του Ράις. Ο Πιτίνο ήξερε πως εκείνος μπορεί να γυρίσει τα πράγματα. Και είδε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια του.

Δύο καθοριστικά τρίποντα, ένα ακόμα πιο καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ, υπέροχη άμυνα πάνω στους Ρώσους. Ο Αμερικανός… είναι εδώ. Είναι το μεγαλύτερο κέρδος, μαζί με τον Μήτογλου, της βραδιάς. Εκτός φυσικά από τη νίκη.

Ο Τζόνσον είναι ένας παιχταράς που όταν… αφυπνιστεί θα κάνει τη διαφορά. Και ίσως το ματς στο Καλίνιγκραντ να αποτελέσει το… κουμπί που έπρεπε να πατηθεί.

Exit mobile version